Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

romag az biztos kijön a szabványírás miatt, és akkor szerintem stromag lesz, ez a név a régi szakiktól megmaradt, de nem  100%

svejk

Köszi, ez hihető lehet, bár ahogy nézem a honlapjukat már régóta elektromos kuplung a profiljuk. De ettől még lehet.

A tokmány is német, Roto Record gyártmányú a kisgépen.

ysc3kmx9v

Két pofás fúrófej ez a kis szerszám. Nagy kincs, a fúrót nagyon jól fogja, nekem is van egy. Valahol után néztem, újan 40-50ezer Ft az ára.

t62d6ha2b

Szia!

Én régebben az Igusnál találtam 6x2 trapézmeneteset, jobbos-balost, anya is van hozzá.

Nagyobb átmérőt nem kérdeztem - egy próbát megér.

Dakota25

svejk

Köszi!

Először a rozsdahalmaz alatt menetfúró befogónak néztem aztán kiderült, hogy nem négyszögletet szorít hanem rombusz formát.
No meg vagy 30 mm hosszon.
Megtakarítva egy 8-as fúrót fogtam bele és meglepően jól fogta.
Gondoltam ezt kiszorították a 3 pfás fúrótokmányok.
De tehát akkor még ma is gyártják...

svejk

Érdekesség még, hogy a morse 1-es kúp menettel van csatlakozva hozzá, tehát cserélhető nagyobbra is.

vjanos

svejk

Valóban...
No de egyelőre úgy áll a dolog hogy az eredeti állapotába lesz visszaállítva, így legalább a muzeális értéke megmarad.

7cim5mm0

Szia!
Dehogy szóltál rosszat, egyszerűen leírtad a véleményedet.  
Ennek kapcsán én is írtam pár gondolatot, amiből aztán egész más irányú vita kerekedett, aminek a végén az én hozzászólásom is ki lett törölve.  
Innentől kezdve megmaradok olvasónak, mert nem gondolom, hogy bármi olyasmit írtam volna itt, amit törölni kellett volna. A továbbiakban meg inkább nem szólok hozzá, ha véleménynyilvánításra itt nincs lehetőség, végül is semmi nem kötelez erre, egyszerűen ennyi.

7cim5mm0

A vitákon meg néha azért jót nevetek, mert megvan aki előidézi, van cenzor is, mindenki megtalálja a helyét. Én is, se kioktatásra se vitákra nincs szükségem, így ezért maradok inkább olvasó, hátha azért néha valami érdekes is történik majd...

Csuhás

Töröltem az egész minőséggel, autózással kapcsolatos beszélgetést mert nem az esztergálás témakörbe illeszkedett. A törlés határát igyekeztem jól megválasztani, de ez nem találkozik mindig közmegelégedéssel. Sajnálom ha megbántottalak ezzel.

svejk

Ó, hát ilyenen egy percig se bosszankodj!  
Persze értem én hogy hiábavalónak érzi az ember magát egy törlés után. már velem is előfordult.
De hát ugye a modi is ember.

Sajnálnám, ha szakmai hozzászólásaidat nem olvashatnám, mert az eddigi hozzászólásaid alapján hozzáértőnek ítéltelek meg.

KoLa

Forgács!nincs?[#vigyor3]

000000000

Szervusz Asztalosok használták régen hosszjuk fúrásra,ajtó,ablak,egyéb csapfészkek kialakítására.Kanálfúró szerszámot fogtak bele általában.Üdv Palom