Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A hsz-om a 36018-ra szólt volna.

000000000

köszönöm szépen ezen a vonalon már elindulhatok. az egyszerű nekem tökéletes lesz.
üdv

Csuhás

Ha megnézem a rajzot a kúp hossza 200+-5 ebbe simán beleférne a 20 fok.

ywathzay

Persze belefér. Ha megnézed a felső rajzot, akkor ott 180.86 a teljes hossz ami bagatell egy ilyen alaktrésznél. Én csak arra akartam célozni, hogy mindíg van egy kiadódó méret, amit nem rajzolunk (írunk) be, és engem személy szerint zavar, ha valami ennyire "okosan" van lerajzolva, közben meg látszik, foglam sincs az alapokról.

jani300

Nincs problémám a rajzzal .
Cnc nek valószínű mindegy a szög .
Én még mindig hagyományos gépben gondolkodom , ahol a fél fokot is inkább csak becsülni lehet .
A 20fok az olyan szép kerek szám , jobban tetszik :)

Csuhás

Régen még az Izzóban volt hogy felmentem a tervezőhöz, mert egy szellőző furat pozíciója három tizedesre volt megadva és a főnököm nem akarta elfogadni a kész darabot. Kiderült hogy a szerkezet egy amerikai publikáció alapján készült és simán átszámolták a számokat colról az akkoriban elterjedő zsebszámológéppel. Látszott a fizikus úron hogy még büszke is volt hogy milyen jól kiszámolta a méreteket.

rocco33

Üdv! E2N váltóról a szíjtárcsát és a hardy tárcsát hogy kell levenni? Úgy nézem zsugorkötéssel van felrakva, próbálkoztam hőlégfúvóval+ lehúzó de semmi. annyi vigasztal hogy a fogaskerekek épek, de a reteszeket cserélni kell és amíg nem szedem le ezeket nem tudom kivenni a tengelyt... Előre is köszönöm a segítséget!

Csuhás

Csak rá van rohadva. Illetve a szíjtárcsát egy csavar is fogja a tengelyvégbe hajtva. A hardynál még az sincs mert szemben a motor nem engedi lecsúszni. Kell neki egy kis csavarlazító és egy emberes csapágylehúzó. Vagy vandálabb megoldás egy  réz dórni és egy kalapács. ( De ezt csak akkor ha már eltörted a csapágy lehúzót. :-)

rocco33

Az szíjtárcsa tengelyében csak központfurat van semmi más. Én is néztem hogy mi a franc van. Megpróbálom még egyszer. De lenne még egy kérdésem. Főorsó átét fogaskerekeinél a retesz a főorsóban 2 csavarral biztosítva van. ezek havonta leszakadnak és akkor nem lehet átváltani, már ott tartok hogy a menet is ki van szakadva de nagyon... lehet meg kéne próbálkoznom 5ről 6-re felfúrni, de lehet kicsit kemény lesz a menetfúrónak.

Csuhás

Csinálj egyedi reteszt ami csavar nélkül sem kotyog. ( Pluszos kell mert gondolom kiverődött már a fészek. ) A csavar csak biztosításnak kell. A tengely nem edzett szerintem csak nemesítve van. Simán ( de azért óvatosan ) tudsz bele menetet fúrni. Szereléskor csavarrögzítővel kend majd be a menetet, már csak azért is hogy ne szivárogjon a főorsóba olaj. Ha van lehetőséged használd a gépet frekiváltóval, mert a rámpa szerinti lágy felfutás megóvja a reteszeket, fogaskerekeket.

rocco33

Hát egyelőre csak új csavart kap, megpróbálom megcsinálni a váltót(kiverte az olajat,4-5-6fokozatban csúnya vergődő ropogó hang)
Utána ha lesz idő megint akkor jön az orsóház kompletten, arra is ráférne már. Köszönök mindent.

rocco33

Sikerült leszedni. Igaz csinálni kellet 2 lehúzót mivel csapágylehúzóm gyenge ehhez. Most csak a középső tengely nem akar kijönni a helyéről. Rajz alapján mindegynek látom a kiütés irányát.

c2nsu773m

CNC esztergához mivel szoktatok G-kódot készíteni?

Vetesi75

Nem szokásom túlbonyolítani. Windows jegyzettömb vagy Total Commander szerkesztés menü - ha azonnal kell, akkor a vezérlőn bepötyögöm. :)

c2nsu773m

Értem , de egy bonyolultabb alakzatnál ez egy kissé macerás nekem. (flik-flakkos faesztergályozás)