Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Nem egy magas léc,de sajnos a hobbisták töbségének nincs lehetösége még akkorát sem ugrani.[#szomoru1]

0uuaaky4s

Köszönöm a választ, majd körülnézek.

morfeus

Jézusom... pedig az sem egy magas léc...

De nem is kell egy szintre hozni egy mindenki által(emlegetett és/vagy ismert) kínai ceruzahegyezős géppel!
Tudom nem ezt írtad ezt csak megjegyzem csendesen  [#wink]

000000000

Nincs valakinek a látókörében eladó e-400 kategóriájú gép, jó állapotú gép?

pvmyc6p5

E400/1500 ,kb 10 éve lezsírozva áll,helyileg Devecser,ha érdekel rákérdezek,egy jó ismerősöm nem árulja,de eladná...kb 600 ezer

svejk

Készen van már a turulmadaratok?

pvmyc6p5

Gyakorlatilag kész van, már csak az üregvédelem, meg a színre fújàs van hátra.
A jövő héten màr repül is a helyére :)
Daruzàs utàn teszek be pàr képet.

000000000

Sziasztok!
Találtam ezen a fórumon 2009. aug.-i hozzászólásokban a kis esztergámhoz hasonló hibák megoldásával kapcsolatos ezt is azt is.
Az alaplapon a 2 relé nem tud teljesen behúzni, és csak zúg......ahogy hozzáérek és egy kis húzásra behúz, mintha kontakt hibás lenne. találkozott már valaki ezzel a verzióval....tud valaki segíteni? http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Eszterga/Minieszterga%20motor_02.JPG

90p3mhzrp

Tiszteletem!!!

Elkészült első méretpontos csigadugattyúm.
Anyaga rozsdamentes.
Excentricitás 5mm excenter átmérő 40mm
Fordulat 132
A videón csak a simítás látható.
Vezérlő ROBSY féle mozgásvezérlő.

https://www.youtube.com/watch?v=k9YP6wHQn5g" TARGET=_fnew>excenter csődugattyú

svejk

Ez a vendég X szán a hátsó késtartó helyére van felszerelve, vagy teljesen új keresztágy van  készítve?

90p3mhzrp

A hossz és a keresztszán is teljesen különálló.

svejk

Csinálhatnál a gépről pár távolabbi képet.

ANTAL GÁBOR

Ezeket a csigadugattyúkat kb 30 éve a mai nevén Hidromechanika Kft ( BP Nagytétényi út )  üzemszerűen gyártja . Alkalmam volt úgy 10 éve megnézni az üzemet . Nagy vágósebességgel un örvénylő fejjel történik a forgácsolás . Bezártak volna???  [#nemtudom][#nemtudom]

PSoft

Apám is gyártotta őket 'anno!

Igazi, "vegyipari" savállóból.(Ko-xx?)
Igaz, Ő nem esztergán, hanem azon az ME-1000 Strigonon, amit láttál is nálam.