Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

90p3mhzrp

Ja igen, én húzom.

000000000

Frankón dolgozik, látványos video.[#eljen]

Motoros

szintén [#eljen]

svejk

Csak nehogy megnézze egy epilepsziás beteg. :))

svejk

Ej, de jól jött volna ez a videó és a képek 2-3 héttel ezelőtt...

PSoft

Ugyanezt írtam, http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1428577641&order=reverse&index=3&azonosito=hobbycnc#8519" TARGET=_fnew>dec.06.-án este.:) (a semlegesben)

Gábor már akkor mutatta, igaz akkor még csak, az excenter esztergálást.

Motoros

Ha ugyanezt csinálod csak teflonnal akkor a forgácsot is eladhatod szigetelő szalagnak!!

ecp4rs0md

Üdv! Nagyon sok helyen alkalmazza az ipar ezt a csigadugattyús szivattyút sűrű anyagok továbbítására nagyon jó és strapabíró szivattyúk akár 10 bárral is nyom már van nem csak sima saválló hanem kopásálló réteggel bevont is az abrazív anyagok továbbítására pl. vakolóanyag. Bár van ennél már komolyabb csigaszivattyú is ez kb. 90-es évek fejlesztése.Tovább fejlesztett változata pl. a szegmensekből álló köpeny ami a kopás után tovább húzható így tovább használható nagyon praktikus (második videó)
www.youtube.com/watch?v=XsCfaUmBjHY
www.youtube.com/watch?v=NJeSNWoNfKs

VViktor

Sziasztok,Olyan kérdésem volna felétek,hogy az esztergán hogy tudnám megnézni azt,hogy a főorsó és a kés nem kúpot esztergál-e?
Gondolom laikusként,hogy próba esztergálással vastag átmérős anyagon.
És gondolom minél hosszabban,vagy van más lehetőség is?

VViktor

Na ezt jól meg mondtam :D  
Szóval a főorsóhoz képest a késtartó nem-e kúpot esztergál :D

000000000

Befogsz a tokmányba egy pontos köracélt és a késtartóba egy mérőórát.

VViktor

Szia Boldizsár. Pont ettől a választól tartottam,mert mérőórám nincs,és ha digitális tolómérőt teszem be és annak a "fejét" használom tapintónak? Az is megfelelne? Úgy hogy a késtartóba befognám az alsó pofáját.

Csuhás

Jó de kényelmetlen. Egy eszterga mellett nélkülözhetetlen egy mérőóra, vagy még inkább egy szögtapintó. Venni kell egy használt példányt, mert minden nap használja az ember, pl ha egy befogást akarsz centrírozni, vagy egy kúpot akarsz lemásolni és etalonhoz akarod beállítani a késszánt.
Újként sem drága a kínai:  http://www.banggood.com/40112302-Dial-Test-Indicator-Precision-Metric-with-Dovetail-rails-p-926828.html" TARGET=_fnew>szögtapintós óra

VViktor

Köszönöm,akkor lehet megajándékozom magam karácsonyra egy ilyennel :D

000000000

Befogsz a tokmányba egy olyan hosszú vasat, amit megtámasztás nélkül le tudsz átmérőzni.
Veszel egy fogást és tisztára esztergálod. Utána megméred azzal, amid van.
Ha kúposra vinne, (amire kicsi az esély) legfeljebb beállítod.
Ennek persze nagyon buktatója van, ezért ilyenkor fordulj szakemberhez.