Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Többen használjuk a késtartó alá rakható négyszögletes, a közepén kifúrt 0.1-től vastagságu lemezekkel való játékot. A szükséges magasságot egyszer megméred, felírod és gyorsan megy a beállítás.

re8jzm80a

Azt honnan lehet tudni hogy hamis a mitutoyo?
Pont tervezem a vásárlást!

Csuhás

Onnan hogy a 150-esnél megkérdezték (ott olvasható): Azt mondták hogy eredetivel megegyező kínai termékről van szó.
Gondolom a hasonlóság a made in japan feliratra is kiterjed. :-) A kollégám rendelt, ha megérkezik akkor tudok véleményt mondani ha az segít. Úgy gondoljuk hogy hogy az áruházi tolómérőnél azért jobb minőségű lesz.
http://forum.banggood.com/forum-topic-117045.html

re8jzm80a

Petitking34

Amit én tudok hogy buktató lehet:
-A rögzítőcsavar teljesen be van recézve az eredetin csak a közepe.
-A mérőpofákon a köszörülés nem teljesen merőleges a mérőfelületekkel.
-És nem SR44 es Japán elem van benne hanem LR44 es.
Remélem segítenek valamit a fentiek!  

vadember

Nálam volt kettő is.Korrekt a kivitele. Etalonnal ellenőrizve 0,03 századot csalt a 100 mm-es tartomány fölött. Ez is belefér a specifikációba. Egyébként talán az eredeti Mitutoyo sem ad meg nagyobb elvárható pontosságot. Nem szabad összekeverni a kijelző felbontását a pontossággal!!
A legegyszerűbben onnan ismerhető fel a hamis, hogy a kijelzőn ha átváltasz coll mértékegységre a kínai 3 a japán 4 tizedes pontossággal mutat. Az akkufedél is teljesen más.
Csapágyillesztést digitálissal mindig úgy csináltam, hogy vagy a csapágyon nullázom a méretet vagy a mikrométer pofái között. Így már egyúttal ki is jelzi, hogy mekkora az eltérés a kívánt mérethez képest.
De mióta van órás tolómérőm a digitálisat csak általános méréshez használom.
A felső az eredeti.http://orcinus24x5.tumblr.com/post/85895171143/fake-mitutoyo-digital-caliper-from-ebay-real-one" TARGET=_fnew>Fake

re8jzm80a

Köszönöm szépen,ez nagy segítség!Ha már veszek akkor legyen eredeti.
Nekem is inkább az órás kivitel a szimpatikus.

svejk

Gondolod, hogy ha hamisítanák akkor pont az AOS megkülönböztető jelzést hagynák le?

Lehet, a képen valamelyik hamis, de hogy nem azonos típusok az majdnem biztos.

vadember

Írtam én ilyet?

"Gondolod, hogy ha hamisítanák akkor pont az AOS megkülönböztető jelzést hagynák le?"

90p3mhzrp

Egy kis karácsony elötti utolsó esztergálás.
Ez már saválló.https://m.youtube.com/watch?v=8WvmsLjMwMQ" TARGET=_fnew>excenter

000000000

Frankó, gratulálok!

KoLa

Ez nem is olyan egyszerű! Gratulálok!
Mi a vezérlő program?

90p3mhzrp

ROBSY mozgásvezérlő!

hostya

OFF:

Ebből is látszik, hogy Kőhegyi Gábornak több pozitív információt sikerült -közzé tenni- a ROBSY mozgásvezérlő alkalmazásáról, mint a kitiltott "szerzőnek" ... :(

Ha ROBSY-nak sikerült volna a "hangnemén" változtatni, még mindig ITT lehetne, és taníthatna...

Van egy mondás: "Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, oktatja/tanítja"...

Szerintem van középút is, de ezt a középutat T45-nek nem sikerült megtalálni. :(  

000000000