Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ez az óra 3500 ingyen postával, ha a költségvetésbe még belefér akkor célszerű venni hozzá rögtön egy mágnestalpast tartót is ugyanott.

000000000

Nem azt akartam mondani, hogy az óra felesleges.
Ellenkezőleg!
Ha az ember nem csak forgácsot akar csinálni, akkor nélkülözhetetlen.

VViktor

VViktor

Köszönöm,az lesz :)

000000000

Nincs mit.
Azt még lefelejtettem, hogy a lehető legnagyobb átmérőt fogd be, hogy minél hosszabban tudjál esztergálni megtámasztás nélkül.
Képet kaphatsz a főorsó csapágyazásának állapotáról is.
Ha esztergálás közben a kés "emelgeti a főorsót", ott a csapágyazással is vannak problémák.

Csuhás

A linkelt oldalon egyébként érdemes nézelődni, sok érdekes dolgot árulnak pl hézagmérő, szögmérő, hamis mitutoyo tolómérő, mikrométer, menetsablon, élkereső stb. Amit eddig vásároltam tőlük azzal meg vagyok elégedve, jobbak mint amit az ár alapján feltételeztem volna. ( Most rendeltem egy ilyen http://www.banggood.com/0-320-Degree-Precision-Angle-Measuring-Finder-Universal-Bevel-Protractor-Tool-p-1009115.html" TARGET=_fnew>szögmérőt )

jani300

Szia !
Azt hogy a hossz szán kúpol e , szerintem is próbaesztergálással a legegyszerűbb ellenőrizni . Arra figyel hogy elég nagy átmérőjű legyen az anyag , mert a vékony anyag hajolhat és csal az eredmény . Egyébként a legtöbb használt eszterga kúpol szerintem ,de nem kell tragédiaként felfogni , kevés az olyan munka ahol ez számít . Sokszor kell mérni ,ügyeskedni .
A kéziszán beállításához nagyon jó az óra , de nagyon fontos hogy pontosan csúcsmagasságban legyen , főleg kúp szög ellenőrzésénél .

VViktor

Köszönöm,kipróbálom ma vastag anyaggal.
Amit még hogy a főorsó központját hogy tudom a legegyszerűbben megtalálni? Mivel egykéses késtartóm van,így minden kést be kell hozzá állítanom :)

000000000

Oldalazol egy pár tizedes tüskét, vagy esztergálsz egy hegyes kúpot.

Csuhás

Leoldalazol bármit és látni fogod a középpontot. Ezután csinálj egy sablont. Illetve gondolom kevés  késed van még, így minden késhez keress egy alátét készletet és együtt tárold a késsel, pl összegumizva. Így elég gyorsan tudsz cserélni. Persze az igazi megoldás a gyorsváltós késtartó lesz ami remek de igen csak drága.

VViktor

Remek megoldások. Köszönöm.

000000000

Kés alátétnek én hidegen húzott 3-4-5-6 x 20as laposacélt és 1-es pántoló szalagot használok.

KoLa

Ezek közé még sörös dobozból szoktam pár db-ot tenni, ha fő a pontosság!

000000000

Igazad van, a tizedes hézagoló lemezt ki felejtettem. :-))

VViktor

Remek megoldás.