Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Hát igen, így egyértelmű...
Kössz az infót.

000000000

A régi gépemen megoldható lenne lánckerékáttételes hajtással a hosszán kézikeréktengelyéről.Ahogy számoltam 1:2,3-as gyorsítással lehetne 40 mm-es acélra 100 mm hosszú kúpot vágni.Ezzel a megoldással bármilyen fordulattal azonos lenne a kúp szöge.Fogaskerekek híján a menetvágást is lánncal oldottam meg.

000000000

Nekem is van hasonló gépem csak sajnos képet nem tudok felrakni!

svejk

Már említettem van egy kínai gép a látókörömben...
Külön bekapcsoló karja van a hossz és keresztelőtolásnak. (érzésre valami dörzskuplungos, de majd megnézem a gépkönyvét)
Így ennél csak vonóorsóval is megy egyszerre a  szán. Persze arányt így nem lehet változtatni.

svejk

Lehet nem egyértelműen írtam.
Tehát van egy központi előtolás bekapcsoló kar bal oldalt, középen a hossz és keresztelőtolást egy-egy karral ki és bekapcsolható illetve egy kar a lakatanyának jobboldalt.

Egyébként buzi egy elrendezés a forgács pont a kezedre repül ha rajta van az előtolás karján. A TOS is ezért nemszeretem' gép, mert bal kézzel kell tekerni a hosszelőtolás kerekét.

r6cvn479y

Szép napot !
Egy kis segítségre lenne szükségem .  
Nem-e tud valaki bérelhető hántoló hidat ? Maximum 3 hétre kellene 1000mm hosszú.
Borsod megyében keresnék vagy max 100km körzet.
Köszönöm a segítséget.

rocco33

Üdv! E2N sebességváltót szerelt már ki valaki? Van valami amire nagyon figyelni kell? 4,5,6 sebességfokozat hangja nagyon csúnya+ az ékszíjtárcsánál kiveri az olajat. Meg szeretném nézni mi a probléma. Előre is köszönöm a segítséget!

ce93xphjd

szia!

én szedtem már szét az enyémet.

előtte soha nem csináltam hasonlót se, de ment minden normálisan.

javaslom amikor lehet csinálj pár képet, így nem lesz gond összerakásnál sem.

esetleg ha kell,  a képeket el tudom küldeni róla.

rocco33

Azt nagyon szépen megköszönném! Jó lenne látni hogy néz ki még mielőtt nekiugrok.

ysc3kmx9v

Tanácsként mondom, amíg nem szereztél be fogaskerekeket/az egész sorozatot/ addig neki se állj, inkább had zörögjön.Egyenként a fogaskereket akkor cserélik, ha eltört, ha nagyon zörög akkor már szét kopott az egész. Egyébként az e2n gyengéjének tartom a seb váltót.Ahol régebben dolgoztam, ezeknél a gépeknél más baj nem volt.

ysc3kmx9v

Azért az olajat ellenőrizd először, mert olajhiány miatt is zöröghet, mint írtad folyik.

Csuhás

Amikor frekiváltót építettem a gépemre akkor talán a fordulatszám váltásnál is fontosabbnak tartottam hogy így nem egy fogaskerekeket gyötrő csattanással indul a gép hanem fél másodperc körüli felfutással, és a megállás is hasonlóan fékezve történik. A menetvágáskor az irányváltások szintén kíméletesek. Szvsz ezzel örök életet nyertek a gép fogaskerekei.

Sz.József

Ezt csak megerősíteni tudom és a fogaskerekeken kívül a reteszek/reteszhornyok is meg vannak kímélve...

rocco33

Szia. Mol Spinol 15-öt használok. Szerintem az oda jó, a héten időt szakítok rá és kiszerelem. Köszönöm a segítséget!

re8jzm80a

Lenne egy nagyon egyszerű de számomra mindíg problkémát okozó technikai kérdésem.
Az elmúlt nap csináltam egy lépcsős tárcsát egy villanymotorra.Mivel nagyon keskeny volt az alapanyag ezért át kellett forgatnom hogy a másik felét is meg tudjam munkálni.
És itt mindíg elvesztem a körkörössséget.Biztos hogy nem fog futni a kétoldal.A kiórázás is igen macera.Hogy kell eztszakszerűen csinálni?
Vagy csak fel kéne szabályozni a tokmányt?