Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nekem egyszerűbb van:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/apro_otletek_gepekhez/Kesmagassag_sablon.JPG" border=0>

000000000

És a legvastagabb "gépelem" a késszár :)

xtnhds08u

Számomra azért egyszerűbb az én megoldásom mert még csak el sem kellett készíteni, eddig sem volt használva semmire a magasságmérő, így meg legalább van valami haszna. :)
Persze ha nincs akkor csinálni kell valamiből mint nálad.
Viszont nálam ez a megoldás nem működne, mert a kés jóval előrébb van mint a keresztszán. Muszáj az ágyhoz képest néznem.

000000000

Nem figyeltem ki kommentelt,majdnem beírtam,hogy de ez a Csuhás gépe! :D

zozo

Nem egyszerűbb rögtön mérni, jól beállított késsel dolgozni, -mint 3-szor korrigálni?
Még hobbi szinten is...

000000000

Szó sem volt többszöri korrigálásról!

Egyedi munkáknál néha olyan késeket is be kell fogni, amit ritkábban használ az ember.
Unalmas lenne állandóan a magasságmérő bizbaszt keresgélni, takarítgatni a helyét, stb.

Jó, persze kell hozzá némi rutin.

Nem mindenhol van ilyen a "polcon". (rutin)

Ezzel én nem azt mondtam, hogy Csuhás sporttárs ötlete elvetendő!

rocco33

Üdv! Én a kés magasságának a beállítását a régi módszerrel csinálom, keresztszánon van húzva egy vonal(karc) és ahhoz állítom mindig a késmagasságot. Nagyon ritkán kell variálni de akkor is csak leszúrókéseknél amivel nagy átmérőt kell szúrni. Tesztem hozzá 4késes késtartót használok, egy időben én is akartam csinálni egy hasonló kis "készüléket" de feleslegesnek tartom így.

ANTAL GÁBOR

Jó dolog a karc ( nálam is úgy van ) de nálam biztonságból 2 van . [#csodalk] Minthogy soha sem tudom hogy melyik a jó ezért tolómérővel mérek ( azt megtanultam hogy a csúcsmagasságom 22 mm ). De tetszik amit Csuhás alkalmaz úgyhogy csinálni fogok egyet

Sz.József

Szia!
Ez nem az én késtartóm...  

ANTAL GÁBOR

De Te is az anyaghibát tippelted ....

svager

Én is a SZEMRE modszert alkalmazom ,mivel csak négy darab késtartom van és ha kést kell cserélni egy nagyobb anyagnál már a mérés nem mindig lehetséges,vagy sokkal nagyobb macera letiszitani a gépet.  

sasi

Én is karcot használok, de a keresztszán túlságosan alacsonyan, gyengén világított helyen van, ezért szemmagasságban állítom be a késmagasságot alátétlemezekkel.

No persze akinek nem fáj a dereka és jó a szeme annak nem kel „akadálymentesítés”.

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/P6038714-kesmerce.jpg" border=0>

ysc3kmx9v

Karc ide, magasságállító oda, amikor nagyon pontosan központba kell állítani a kést, szükség van a próba esztergálásra is.

designr

Nem tudom mikor szoktam rá,egy forgócsúcs a szegnyeregbe..én ehhez szoktam beállítani ha tényleg kell a pontosság.

zozo

Az a gond ezzel a próba esztergálással, meg csúcshoz állítással, hogy az ember általában munka közben cserélgeti a késeket. Szó sem lehet az anyag ki-be fogásáról.  
A hagyományos (4 késes) késtartóba még az életbe nem fogtam be kettőnél több kést, mert nem fér el. Ilyenkor a legjobb ha a késeket az alátét lemezükkel együtt teszi az ember a polcra, ha élezni kell, akkor pedig mérni, karchoz állítani és hasonlók jöhetnek szóba.