Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nocsak, lecserélted a Ferm-et? :)

hostya

"Ha én ide egy olyan gyors befogós késtartót szerelek, amelyeknél a betétek alsó hús vastagsága nagyobb mint 9 mm, akkor
a 12 mm-es kést már nem tudom központba állítani, mivel a betét leütközik a kézi szánra.
Viszont, ha a betétek alsó hús vastagsága mondjuk csak 8 mm (ez talán még nem túl kicsi ha hőkezelt a betét),
akkor már jó a 12-es kés esetén, viszont egy 14-es vagy netán egy 16-os kést már meg kell "faragni", hogy használni lehessen...
Azt nem tartom "szerencsésnek", hogy a betétek kilógjanak a kézi szántól a nagyobb állíthatóság (lefelé) végett. "
==========

A betétek mindig "kilógnak"... :)

Nálam is elő jött ez a probléma, (a leszúró penge használatakor..) mivel az én késtartóm kisebb mint a kéziszán szélessége..
Én így oldottam meg...

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Eszterga%20%20k%E9start%F3/1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Eszterga%20%20k%E9start%F3/3.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Eszterga%20%20k%E9start%F3/4.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Eszterga%20%20k%E9start%F3/5.jpg" border=0>
A gép E1, a kézi szán szélessége:94mm, a késtartó: 85x85mm.

000000000

De ez már a kreativitás határát súrolja :D

ywathzay

Az alsó vastagságát én 15mm- re tervezem,nekem a kés vágóéle 37mm-re van a talptól, így elvileg elfordulhat, és akár egy 20mm magas kést is be lehet fogni. Ja, és mindenképp nemesítve.

000000000

Halli,

Keresek E400-hoz elektromos kapcsolási rajzot.
Ami a neten található az nem olyan mint az amit javítanom kellene.

Ez egy nem teletalpas gép és nincs rajta annyi jelzőlámpa sem mint a neten található leírásban szereplőé és az elektromos szekrény belső elrendezése is teljesen más.

A hiba a következő:

Az egyik nap még minden működött, a másik nap már nem indul fogás irányban a gép.
Ellenkező irányba működik.

A relé sem kapcsol. Az indító kapcsolót néztem, átkötve sem indul. Az indítási biztosító relé az kattan. Porcelán olvadókat már néztem.

A legnagyobb probléma, hogy a gép egy sarokba van betéve már vagy 15 éve, és az elektromos szekrény és fal között kb. 10 cm a távolság, tükörrel meg fotógéppel tudok benne bármit is nézni, matatni.
A gépet elhúzni kb. esélytelen, 15 év gyűjtőmunkája veszi körbe és a hely is cm2-ben kifejezhető :)

Van valakinek rajza vagy ilyen típusú E400 gépe ? Meg tudná nézni, hogy a kapcsolótól jövő 2-esz számú vezeték hova megy ?

Ismertető jelek :
Ebben az elektromos szekrényben a baloldalon 5 db porcelén biztosító van egy oszlopban.
A gép elején baloldalon a menettáblázat felett 1 kerek jelző lámpa van.

köszi

000000000

A kazános dologra visszatérve eddig nem lett belőle semmi idő, kedv és eszköz hiányában, de nem adom fel, mert egyszer megakarom csinálni.

Igen a függőleges füstcsöves megoldásokat szokták a kazánba tenni, de ehhez nagyon sokat kell hegeszteni, precízen. Ezért gondoltam a vízszintes vascsövekre mert ekkor nem kell a tüztérben hegesztésnek lennie, hanem az mind kívül lehet és akár nem is kell hegesztésnek sem lennie. A tartályt meg kívülről samottal körbe kenem.

Sz.József

Hát igen, egy nagyobb gépre már ez a méret dukál és külön előny, hogy még el is fordítható...

Sz.József

Kössz a képeket...

"A betétek mindig "kilógnak""
Igen, ehhez kétség nem fér csak ha a körülmények engedik ennek minél kisebbnek illik lenni.
A leszúrókésnek nem lett volna egészségesebb olyan befogót alkotni ami belefér a betétbe?
Vagy ezt az egyéb méretek nem tették lehetővé?
Egyéb késekhez is ilyen "megfaragott" betétet használsz?
Ha igen, az elfordítás lehetősége néha nem hiányzik?

jani300

Kicsit bővebben írok akkor én is .
A gép SN 63 Tos . Az első vonalból rég kikopott , inkább rablásra való gép .
De olyan még nem fordult elő ami nem forogna el benne :)
A késtartó test 140x140 , a középső vékonykának tűnő csavar 8,8 as M20 .
A gép késszán  nélkül került hozzám , ez már a második variációm , gyalu késszánnal . Ez volt egyszerűen hozzáalakítható .
A késtartó alatti lap elejéből fogok levenni , az jó ötlet .

ywathzay

Az a vicc hogy ez nem nagy gép. De orosz... mivel a méretei adottak, a nagy méretű késtartók nagyok, a kicsi kínai készen kaphatóak meg gyengék, kicsik hozzá. Ezért vagyok kénytelen készíteni. Amúgy jól elvagyok a hagyományos késtartóval, csak van olyan mdb-om amihez 5-6 kést kell váltogatni, aztán már unom hogy lemez ide, lemez oda....

hostya

A leszúró kést így vettem a befogóval együtt.
A penge amúgy is magasabb 1mm-el,(ráadásul trapéz) mint a rendelkezésre álló hely.
A többi késtartó betétet nem kellett "faragni", ezért elfordítható a késtartó, a leszúrónál meg nem kell elfordítani...

xtnhds08u

Amíg 4 késes késtartóm volt, minden késhez hozzágumiztam a szükséges lemezeket és nincs lemez ide-oda, így alig volt lassabb egy késcsere mint az olasz késtartóval.

VighLajos

Tőlük vásároltam sok "apróságot". Akkor nem volt vészes az árszintjük, de most tényleg megszaladtak.

Motoros

Hogy én is mondjak valamit:
Nekem megvan a teljes Impero készletem, de szerencsére megvan a hagyományos késtartóm is.
Vissza fogok térni az eredetihez mert gyorsabb és jobb...szerintem.
Akiket ismerek esztergályosok és ebből élnek azaz egész nap nyomják bent a cégnél aztán otthon szintén a saját gépen, azoknak mindnek a hagyományos nem olasz késtartó van fent.
Minden kés alatt fixen ott vannak az alátétlemezek, úgy sorakoznak a polcon.
Nem kell keresgélni csak betárazni a két három kést és a hátsóba betenni a leszúró kést esetleg.
Tehát olcsóbb, gyorsabb és merevebb megoldást ad a hagyományos késtartó...szerintem.

És nicsak  http://turning.fw.hu/technologia_1_10.html" TARGET=_fnew>Ő is mivel termel?

re8jzm80a

Kérdezném hogy valakinek van-e eladó keretes vízmértéke vagy esetleg egy mérésre térítés ellenében oda tudna adni budapesten?!
Lecseréltem a jó öreg e2n-t egy ilyenre:http://premo.net.pl/items/id9.html
És ezt szeretném pontosan beállítani mivel a gép is igen jó állapotban van hogy precízen működjön.