Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Ugyan így vettem ki [#eljen]

vjanos

Igazad van, úgy látszik csak kínai eszterga léptékben tudok gondolkodni :)
Bár el tudok képzelni a tuskóra egy függőleges hornyot, a kockába meg egy rugóval nyomot csapágygolyót - vagy fordítva.  
De valószínűleg Kopirnyáknak megvannak a gépei a másik fajta legyártásához.

000000000

Ez hülyeség :)  Enyémen mindig marad egy kis forgács,csak a nagyját szedem le.

iy567t72g

Köszönöm a segítséget! Lehet jobban járok ha békén hagyom. :-)))

ywathzay

Köszönöm. Ez jó lesz.

ywathzay

Kösz a lehetőséget, de nem élek vele, megmértem a gépre milyen megy, 80x80-as alapon, 36 mm magasan van a kés vágóéle a kéziszán tetejétől, úgyhogy egyedi gyártás jön számításba.

ywathzay

Igen, mivel van mivel, legyártom magamnak.

jani300

Olvasok is azért :)
A hozzászólásaid alapján nem mondanálak hobbistának .
Egyszer tettem fel képet mérgemben mert valaki nagyon "szegelgetett" , többé nem :)
Egyébkén teljesen igazuk van , szép rendben kellene tartani a gépeket !
Egyszer talán majd én is :(

000000000

Közöm nincs az esztergáláshoz,géplakatos a szakmám.Csak hogy tudd...De mindig "szegelgetek" valamit a műhelyben:) Van hogy sikerül,van hogy nem.

jani300

Nem eladni akartam , én sem használom .
Csak a működési elve miatt tettem fel .
Azért ez a fajta két nagyobb síkon fekszik fel , befele szorít . Ezt előnyösebbnek tartom .
A másik egyszerűbben gyártható , de a kifele szorítás miatt csak a prizma oldalán fekszik fel .
Nem ipari használatra való , szerintem .

re8jzm80a

Tudok köcsön adni egy testet és egy betétet ha kell,arrol le tudod másolni.
Ezeket találtam.De a fecskefarkas ami talán "házilag"legyártható.
http://www.imgserv.com/images/2015/09/13/Tm7AwJDt3.jpg

jani300

A négyszögletesek közül a középső típus van pl az EU 500 on is .
Ezek is mind befele húzzák a betétet .

re8jzm80a

Igen,a sarkon lévő háromszög csúcs indul el a középpont felé a kar mozgatására.
Nekem a bal oldali nagyon szimpatikus.Jól kitalált de sajnos csak  6db betétem van hozzá és marha drága külön venni...
A másikhoz van 10....

Sz.József

http://www.hanvitools.com/upload/big/Quick_Change_Lathe_Tool_Post__Tool_Holder_Machine_Accessories_1_0_1375693909.jpg" TARGET=_fnew>Ennek a típusnak
Nem tud valaki "barátságos" beszerzési forrást?
Ez is befelé szorít ha jól látom és a betéteket viszonylag könnyen lehetne "gyarapítani"...

ywathzay

Kösz PET525TT, látom a működés elvét, a sarkon lévő csapon forog befelé a prizmás betét. Valóban jobb a befelé húzós, de ha belegondolunk, akkor ennél a forgó betétesnél is csak a mozgó betét szorít, nem biztos, ha nekifeszül belülről a prizmának mindkét oldal akkor az gyengébb lenne ettől. Találtam egy egyszerűen kivitelezhető, befelé szorítós késtartót is.
http://www.imgserv.com/images/2015/09/13/nV0M.jpg" border=0>
  Még ez a megoldás tetszik mert egyszerű és erős, ez teljes szélességében szorít mindkét prizmán. A szívósságát lehet növelni, nem biliacélból készíteni hanem C45-ből, nagyolás után nemesítés, majd a végső megmunkálás.