Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

re8jzm80a

Törlést kérnék!

mex

Ez már kezd bosszantó lenni.

re8jzm80a

Pedig igyekszem...

re8jzm80a

re8jzm80a

Na itt már látszik hogy miért...

re8jzm80a

Jelenleg így állunk:

Csuhás

Akkor pár infó: A tartók az orsóház fedeléhez vannak csavarozva ( mert azt könnyű a fúró alá tenni )  A tartórudat az egyik bak fixen fogja a másik csak vezeti. A rúd végén a védő szabadon felhajtható, lehajtva pedig egy ütközőre támaszkodik. A védőt még elöl hátul valami hajlékony darabbal még ki fogom egészíteni, illetve csinálok egy kisebb ívet is mert a legtöbbször az is elég és úgy még kevesebb a kosz. ( Csak ritkán használom a szivattyús hűtést, mert a legtöbb melót vagy szárazon, vagy csak spricniből adagolt emulzióval készítem. )

000000000

Sziasztok segítsetek már ez milyen típusú menet?
Ilettve tudtok olyan cégeket ajánlani aholy hosszúszárú C45 -ös meneteket gyártanak?  

http://www.kepfeltoltes.hu/view/150908/20150908_115744_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

jani300

Laposmenetnek tűnik .

Csuhás

Nem, nem, ez trapéz menet. Trapézmenetes orsót sok helyen árulnak, keress rá a guglin.

wt8g4i4

ez trapézmenet szerintem is

jani300

Hát a kép alapján nem tudtam eldönteni igazán :(
Nem látom tisztán a profilt . Nagynak tűnik a menetárok , lehet csak kopott  , vagy koszos a belseje .
Azt  tudom mi a különbség a kettő közt .

000000000

Miért célszerű a perselyeket , anyákat bronzból készíteni? Sima C-s acél miért nem jó? Indok a bronzból készült alkatrész 3X annyi

frkdv6dyr

Az anya a kopó alkatrész, így elvileg költséghatékonyabb.