Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Téves beírás áttettem az elektronikába  

AG modi

ANTAL GÁBOR

Ezt benéztem  az elektronikába akartam   ...   Kérek egy modit hogy tegye már át ( de 10 perc múlva én is átteszem csak telefonon beszélek

Csuhás

Átrakni nem tudom, de innen törlöm amint ott megjelenik.

re8jzm80a

Kérdezném hogy emu200 hoz való keresztszán orsóról van-e valakinek rajza?

Csuhás

Külön az orsóról nincs, az összeállítási rajzon látszik valamennyire. Nem egy bonyolult alkatrész. Javításkor csak a kopott menetes részt szokták cserélni, befúrva és keresztben kúpos vagy hengeres szeggel összefogva.

re8jzm80a

Köszönöm de pótolni kellene.Nincs meg az alkatrész....

Csuhás

Rajzot szerintem nem nagyon fogsz találni. De ha ott a gép akkor a gépkönyv rajza alapján leveheted a méreteket. Fogaskereket, trapézmenetes orsót tudsz vásárolni, a maradék pedig legyártható egy esztergával. ( Akár a hiányos gépen is ha egyébként működik. Egy menetes szárral rögzíteni kell a keresztszánt és a merőlegesre befordított késszánnal lehet is esztergálni. )

re8jzm80a

Egy rajz lényegesem megkönnyítené a dolgot, de ha nincs akkor........
Ha már orsóról beszélünk,14x2-es orsót nem igazán találok sehol.
Van esetleg ötleted hogy hol tudom beszerezni?
Az e2n keresztszánjában kellene cserélni.

Csuhás

Át akarod alakítani? Az e2n keresztszán orsó gyárilag 3mm emelkedésű.

sufnituning

Csuhás

No igen, akinek van egy ilyen gépe az megcsinálhatja magának. Halkabb lesz a gép tőle. Én is elgondolkoztam hogy bordás szíjjal még menetet is lehetne vágni egy csendes géppel.

svejk

Hmm.. az enyém 2 mm-es.
A gépkönyv szerint is 2-es.

sufnituning

Igen jól mondod bordásszíjjal ok! az kényszerhajt.

svejk

Volt egy EMU160-asom, azon meg akartam csinálni a fogazott szíjhajtású cserekerekes verziót.
Aztán beleuntam mégis megvettem apránként az eredeti fogaskerekeket.