Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

u3xrz0cut

Találkoztam már olyan géppel, ahol a betétléc egy nútban volt megvezetve és 15mm vastag volt.

jani300

Mostanában nézegetek egy gyalu késszánt az ilyen .
Szinte újszerű , de szerintem fordítva van bent gyárilag az anya , peremes menettel behúzva , de letört már az anya .
De benéztem , mert a betétléces is csak egyik felén csúszik közvetlenül...

ecp4rs0md

Üdv! Ma megnéztem a gépet hát első nekifutásra nem nyűgözött le. A kinézete nem épp a legszebb. A keresztszán kb. egy gyenge 20 fokot lötyög szintén a késszán is. A menet táblázat szép de a karok táblái nem olvashatók. A hajtómű váltója kicsit nehézkesen forog. A tetjét levéve a fogaskerekek szépek nem látszik használat rajtuk. Az esztergakések amiket adnak hozzá van benne sok ami nem fér a késtartóba, van hozzá kb. 40db új gyorsacél kés különböző méretben. Cserekerekek, patronok egy kör alakú tartóban kart felirattal. Golyós csapágyas a főorsó és 750-es a gép, még gondolkodom a dolgom.

svejk

Gondolom a szánok orsója kottyan 20 fokot.... Ez nem gond, majdnem mindegy, hogy 5 fokot vagy 20-at kottyan, majd rááll a kezed a kottyanás kompemnzációra.
De egy orsó és anya csere sem világrengető összeg, főleg amint olvasom meg is tudnád csinálni magadnak.
A hajtómű megint alig érdekes, mert úgy is teszel rá frekiváltót és akkor max. 2 mechanikus sebességet fogsz használni meg az 1:8-as váltót.
Ha csak barkácsolni kell akkor egy modernebb motor és vectoros frekiváltó és akár a hajtómű ki is iktatható.  
A külcsín meg ne járjon a fejedben, semmit nem jelent.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/e2n.jpg" TARGET=_fnew>Ennél jobbn néz ki?

svejk

Baszus, Csuhás!
Most nézem, lehet az enyémnek sem öntvény a kéziszánja??  
Élőben nem láttam a gépemet hónapok óta. :)

Csuhás

:-))))  Még a végén kiderül hogy eredeti a géped!

svejk

[#vigyor2]
Ebben az évben talán ha háromszor dolgoztam rajta valami piszlicséré dolgot.

svejk

Picurnak:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/E2N_alakul.jpg" TARGET=_fnew>itt már kezdtem nagyon ráunni, a végleges felállás nem is sokat javult.

000000000

Szeretnék egy kb. 500 mm átmérőjű vascső oldalába (falvastagság kb. 3 mm) 32 mm-es colos vascsőnek lyukakat fúrni.
Ehhez korona fúró lenne talán a legmegfelelőbb.

Hol lehetne olyat beszerezni ami 50-60 furat után is használható marad.
Meg egyáltalán hogyan rögzítsem a csövet meg a fúrót ?
Vagy egyéb más 5let, amivel meg lehetne oldani a feladatot ?
Köszi

Csuhás

Plazmavágó, és egy mágnessel odafogott sablon nem jó?

000000000

Magfúrót keress !  
De ezt mágnestalpas fúrógép nélkül nem fogod tudni használni.
200-as I gerendákat egész nap fúrtuk ilyen géppel beépített hűtéssel és egy magfúró elég volt hozzá (kb 100 furat)
Talán 500-as csövön már megáll rendesen a gép.

000000000

Most hirtelen nem tudom, hogy melyik polcra tettem a plazmavágómat... :)
Lehet egymás mellett vannak a mágnestalpas fúróval együtt :)

Hegesztőtrafó is megteszi ? 150A, meg 5ös pálca aztán minden kilyukad. :)

Igazából villanybojler tartályát akarom keresztbe lyuggatni és bele vascsőveket majd a bojler aljában begyújtok és ezzel melegítem a vascsővekben lévő vizet, amolyan kazánszerűségre gondoltam.

Csuhás

Ja kérlek ha ezzel kezded rögtön mondjuk csapj bele csákánnyal párszor oszt dugd át rajta a csöveket.. :-)

000000000

Már bocs , de fordítva ülsz a lovon.
Egyik ismerős csinált ilyen bojleros kazánt amit fárad olajjal hajt.
A bojler alját és tetejét levágta hegesztett bele két lemezt amit előtte tele luggatott a füstcsöveknek.
Így olyan lett mint egy gőzmozdony kazánja.
Begyújtás után 10 perccel már forróak a radiátorok.
Egy kép, hogy némi elképzelésed legyen.  

http://systema.hupont.hu/felhasznalok_uj/1/1/118041/kepfeltoltes/6-rudas-photo_001_1.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Van egy 500 as vascső ami 3  as falú . Egy kazánszerű alkotmány készül belőle ( kínosan ) . Én plazmával vagy lézerrel kivágatnék 4 mm es lemezből két oldalfalat  ( az elképzelt furatképpel ) Azután kiegészíteném a szükséges lemezekkel és csinálnék egy normális ( négyszögletes) kazánt . A  MÉH -esített bojler meg csökkenti a projekt költségét  
  Ha ívhegesztővel lyukasztod akkor jó lenne CO2 vel behegeszteni a csöveket mert a furat olyan lesz mintha az egér rágta volna ki .