Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

néhány sít.  

Helyesen, SÍK

jani300

Ezt a hengerfejet ,szerszámmarógép térben állítható asztalára is fel lehet fogatni , kiórázni ,az általa használt módszerrel .(Szerintem is , ha van )
De !  
Arról írhatnál bővebben mi az elképzelésed a menet elkészítéséről marógépen ?
A menetfúró drága , és valószínűleg nem is szabvány menet lett , ha egy kiszakadt menetet javított ,vagy betétezett .

000000000

Hagy a fenébe csak kötekedik megint a kirúgott TROLLunk ismét !
Különben a kutya nem törődne vele ha nem rázná a pofonfát.  

jani300

Most miért ?
Tényleg kíváncsi vagyok milyen ,egyszerű , forgó szerszámmal oldható meg ez a menetvágás , úgy hogy még fogást is tud venni . Nem cnc-n persze .
Hátha elárulja .
Vagy csak elkerülte a figyelmét hogy menet is van benne .
Mindenkitől lehet tanulni valamit .
Én nem szégyenlem ha valamit nem tudok .

000000000

Kiesztergáló fejel én is meg tudtam volna csinálni a menet magméretére kiesztergálást.
Aztán meg hogyan tovább, küszöb rágcsálás ?  
Bírom az ilyeneket aki úgy okoskodnak, hogy a büdös életben nem tanulta a forgácsolást.
De ebben az országban mindenki ilyen, ha már lát egy forgácsológépet és egyből gyártástechnikus mérnöknek képzeli magát.  

zozo

"Arról nem is beszélve, hogy én nem a munkadarabot forgatnám, hanem a szerszámot.
Kiegyensúlyozatlanság, stb. No meg, egyszerűbb is lenne.
Nem lehet megközelíteni az optimális vágósebességet."

Ha a szánra rögzíti, sokkal nehezebb a beállítása, de legalább ennyire bonyolult. Ha forog, legalább látni, könnyebben lehet mérni.
Lehet fogást is venni, nem kell külön kiesztergáló fej hozzá.
Csak gratulálni lehet hozzá.  
Az optimális vágósebesség meg abszolúte nem fontos ebben az esetben, ha 30-at forog, akkor is elkészül az a pár menet.

zozo

Ja igen, meg a menet...[#nevetes1]

000000000

--- moderálva ---  
Szakma legyen a szemed előtt és ne cirkusz generálása!  

az egyik Modi

000000000

Nem az ötletességét vitattam, vagy a szakmiságát.
Tényleg profi munka, de én egy másik úton indultam volna. Ami talán egyszerűbb. Ennyi az egész.

000000000

--- moderálva ---

000000000

Szerintem is ez a megoldás sokkal egyszerűbb mint kiesztergáló fejjel genyózni fél napot mire végre nagyjából rá tud állni az ember.
Az optimális forgácsolási sebességet meg ki nem xarja le mikor max 2 darab van belőle?  

--- moderálva ---

jani300

Szerintem érthetően , egyszerűen kérdeztem .
Talán még udvariatlan sem voltam .
Tartsd meg a titkod megleszek nélküle ...
További szép napot .

000000000

Olyan gépen amin nem tudsz előtolást állítani azon kiesztergáló fejjel, hogy vágsz menetet ?  
Mert nekem csak olyan kiesztergáló van amin csak átmérőben van előtolás.

000000000

Gondolkodott már azon valaki, hogy az egyetlen menet a hengerfejben mennyibe is kerül?
Jó, mondjuk, akinek ilyen motorja van, annak lehet, hogy nem pénz.
A készülék árát is ki kellett valakinek fizetnie.

zozo

Hát, ezért is írtam neked, hogy: Ja igen, meg a menet...
Ha kézzel tekerné az ember a kiesztergáló fejet, akkor is macerás lenne a furat végén mindig visszaállítani magméret alá, hogy kijárjon a furatból, aztán újra fogásvétel, majd megint kivenni...
Elvileg meg lehet csinálni egy esztergán, de akkor is a látott megoldás a nyerő és nem ez.