Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

rocco33

Üdv! Eszterga ágyához szenylehúzónak mit ajánlotok?

Csuhás

Esetleg ágyazatvédő gumival is kiegészítheted, így: http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/apro_otletek_gepekhez/agyazatvedo_gumi.JPG" TARGET=_fnew>vedőgumi

rocco33

Nagyon szépen köszönöm!

u3xrz0cut

Dolgozol is néha a gépeden? Mert irigylésre méltó az állapota mindig. Nekem a gumit 3 év alatt megette az emulzió. A szennylehúzás mellett, én előnyben részesítem a belülről kifelé olajozást.

Csuhás

Persze hogy dolgozom, csak megpucolom fotózáshoz, illetve itt még új a gumi. Emulzió nem bántja a gumit, direkt olajállót vásároltam, ami inkább árt az a forró forgács.

j5w5hm2k6

Tisztelt Fórumtársak!

Segítséget szeretnék kérni!
EMU 250-hez /E2N/ főorsóba keresnék gyári patronbefogót!
Patronok vannak, de az átalakító a főorsóba  
(Mk 4) hiányzik.  

Lenne esetleg ötlet hol lehetne ilyet venni? Ha valaki tudna segíteni,akkor a  
t.hadfi@gmail.com címen kérem jelezze!
Köszönöm!  

000000000

Egy ilyen gép meg érdemelne szebb karokat is!

Csuhás

Sólyom Rolandot keresd meg http://www.jofogas.hu/pest/Eszterga_alkatreszek_26723110.htm?first=1" TARGET=_fnew>itt. Figyelj arra hogy többféle patron is jó a géphez, de ezek pl a kúpszögben eltérnek egymástól. Szóval vigyél magaddal egy patront a vásárláshoz. Lehetőleg menetes kihúzású hüvelyt vegyél.

000000000

Ékpálya méretezés táblázatot tudna valaki linkelni, vagy berakni?
10 mm ig érdekelne. Nem találok használhatót.  
Most éppen 6 mm –est készítenék.

PSoft

ANTAL GÁBOR

Ha magát a kötést akarod méretezni akkor azt palástnyomásra szoktuk . Kiszámítod a nyomatékból az erőt. Az erőből és a megengedhető palástnyomásból a szükséges felületet , Azután a retesz méretéből a szükséges hosszúságot . A palástnyomásra egy adat acélra ( fejből és régi dimenzióban mert anno ezt memorizáltam )  800kp /cm2  Ha nagyon dinamikus a terhelés akkor 500kp/ cm2

Sz.József

000000000

Köszönöm a segítségeteket!

A szabvány retesz méreteket nem tudtam.  
Meg azt se, hogy menyit kell a tengelybe marni. És menyit a tárcsába.

Keresésbe sose voltam jó. Sajnos:((

sufnituning

Hol vannak itt ékpálya méretek??[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]