Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

El kell keserítselek, de ez az eszterga nem gyári.

000000000

Szerintem ezzel a jeget hűtés nélkül lehet esztergálni.

ANTAL GÁBOR

Néztétek az adattábláját ? Szerintem dombornyomott .  Mégiscsak érdekes hogy ha valaki csinál egy fusi esztergát akkor ennyit vacakol a táblával . A gyári táblák ( KART SZIM stb ) alugrafikával vagy szitanyomtatással készültek . Vagy valami tanintézeti gép lehet vagy olyan cég csinálta akinek nem vágott a gépgyártás a profiljába de akartak valami újat  

Csuhás

Ti is úgy látjátok, hogy ezen a gépen az ágyazat két háromszög keresztmetszetű hasáb alátámasztás nélkül? Nem lehet hogy ez egy fa eszterga?

000000000

VViktor

Sziasztok. Az ágyazat élére állított négyszög hasáb.Az adattábla dombornyomásos. Lehet nem gyári,mindegy,nekem amire kell megfelel.van hozzá szegnyereg,állócsúcs forgócsúcs,állítható a kézi szán fokba. Szerintem A tudásomnak megfelelő,csak reméltem látott már ilyet valaki.
Köszönöm a hozzászólásokat.

000000000

"Szerintem A tudásomnak megfelelő,csak reméltem látott már ilyet valaki."

Ez nem teljesen helytálló.

Rutinosabb versenyző könnyebben kompenzálja bizonyos határok között a gép hiányosságait.

A nagyon kezdő, meg adott esetben használni se nagyon tudja.  

Elsősorban a remegés tud probléma lenni.

Ettől függetlenül, sok sikert hozzá.
Sok gondod lesz vele, de sok tapasztalatot gyűjthetsz a használatával.

VViktor

Mivel valóban minimális a tapasztalatom,így első körben egy kézből köszörült hss késsel estem neki. Kb 0,5mm fogással átmérőztem,de a gép nem adott semmilyen nekem nem tetsző hangot.De hangsúlyozom,kezdő,és laikusként írom e sorokat.

sufnituning

Ez nem dombornyomott tábla, hanem nyomdai klisé,
amit dombornyomáshoz, aranyozáshoz, magasnyomáshoz használtak, ma már nem fémből csinálják, hanem polimerekből.Régen sem, ma sem számít, számított drága cuccnak.

sufnituning

Ja és régen levilágítás után savban maratással készült, manapság
vízzel kimosható a polimer (levilágítás után)

sufnituning

Valószínű,a Diamant kötőgép szánvezetékét építették be[#wink]
Úgyhogy ez egy kötterga, vagy esztertő gép

000000000

A remegés leszúráskor és minden olyan esetben jelentkezik, amikor a kés éle nagyobb felületen találkozik az anyaggal.
Pl. A sokadik fogás után keletkezik egy több milis váll.

ywathzay

Miért akarjátok mindenképp lelombozni VViktort? Neki ez jutott, ezt kell használnia. Annyit biztos ér mint egy praktikeres csoda 3-400e ft-ért. Akkor miről beszéltek, miért kell ragozni? Ha használni fogja, ráérez a gép gyengeségére, és majd kompenzálja. Lehet úgy kést köszörülni, hogy egy gyenge gép se remegjen be. Neki ebben kell segíteni.

000000000

A kés élkiképzését elsősorban a megmunkálni kívánt anyag határozza meg. A köszörülésnél túl sok mozgástér nincsen. Vannak még lehetőségek a technológiában. Korlátozottan.
Egyik sem a nagyon kezdő játszótere.

Lehet persze bekiabálni a pálya széléről.

Csuhás

Az a gép a fotó alapján kb a kis kínai gép merevségével van egy szinten. Menetet, hajtás híján nem lehet vágni rajta, lapkás kést, leszúró kést, széles alakos kést, nem vagy csak nagyon korlátozottan lehet használni. De éles lefent hss késekkel megfelelő elhelyezési szöggel, kis fogásokkal lehet dolgozni. Réz, alu, műanyag munkadarabokat szerintem nagyon szépen lehet vele megmunkálni.