Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ne foglalkozz a sok irígy emberrel,tapasztald ki,és használd egészséggel! Az esztergálás a tudáson alapul,nem a gépen.

000000000

"Az esztergálás a tudáson alapul,nem a gépen."

Ez nagyon igaz!  [#nevetes1]
Aki nagyon tud, az egy motoros háti permetezővel is tud esztergálni.
Lényeg, hogy berregjen.
Lényeg a "pozitív hozzáállás".

Csuhás

A tudás arra való hogy tudd milyen gépet szeretnél a mostani helyett. :-)

( Nekem, a vásárolt házi építésű, emu200, e2n volt a sorrend. A e2n-el nagyon elégedett vagyok.  
Maróban is házi építésű, Petz testvérek gép, és vágyom egy deckel elrendezésű gépre )

VViktor

Sziaszot. Lehet ,hogy nem gyári a gépem,de a csapágy illesztés 0,15 pontossággal elkészült,úgy hogy nulla gyakorlat van a hátam mögött.
Igaz nem a legszebb a felület még,mert összesen van 3 késem, de majd bővül és alakul.
Na de amit szeretnék kérdezni,hogy egy ilyen kés felfogatás hogy hívják? És hogy illik ebben a leszúrókést befogni?Mert bejátszottam,le is szúrtam tökéletes is lett,de mire belőttem a merőlegest,a hajam majd eldobtam.

000000000

Csapágyillesztés?
Nullatizenöt?

Én itt elvesztettem a fonalat.
Ha a csapágyfészek 0,15 el nagyobb, nehezen marad a csapágy a helyén.
Ha kisebb, akkor a csapágyat nagykalapáccsal kellet a helyére tenni. (Feltéve, ha "vasból" van)
Ez a csapágy egy kis forgatás után megszorul.

Nulla gyakorlattal talán nem kéne tanácsokat adni.  
Ennyi önkritikának kéne lenni!

000000000

A bukta ritkán abból van, hogy tudjuk, egy osztás mennyi a keresztszánon, hossz szánon. [#nevetes1]

VViktor

Szia jogos.Az a 0.15 az mínusz 0.15 és műanyagba esztergáltam,így elég volt a satuba befogni,és nem szorult meg a csapágy.http://turning.fw.hu/t037.html" TARGET=_fnew>Csapágy illesztés
.Mielőtt nekiállok valaminek amihez nem értek,utána olvasok.
Bár nem tudom hol osztottam tanácsot,de látom ki vagy hegyezve rám.Sajnálom hogy ez a társaság ilyenné vált. Vissza sírom lassan Laslie,Vbodi társaságát.

Csuhás

Ne akadj ki, ha írtad volna hogy műanyagról van szó senki nem tett volna megjegyzést.

VViktor

Szia.De ha elolvasta volna figyelmesen akkor nem osztottam a tanácsot,hanem kértem ;)
De szerintem senki nem csinál csapágyillesztést pluszosra,attól hogy nem tettem oda egy mínusz jelet.Az hogy műanyagról van szó vagy fémről,szerintem egy "nagy tudású" esztergályos egyből levágta volna,de mondom én nem értek hozzá.
Amúgy köszönöm a biztatást,Te sem ismered ezt a villa formájú kés lefogót?

ywathzay

Ő nem egy nagy tudású esztergályos, Ő a MINDEN TUDÓJA, megmondója, és villantója! Olyat villantott a minap is, azóta is káprázik a szemem! Nem érdemes vele törődni.

VViktor

Szia,rendben.
Akkor lehet nem ártana rágyúrna az értelmező olvasásra :D

000000000

Tolómérővel lehet derékszöget mérni így egyszerűen beállítható a kés merőlegessége az anyaghoz. A szárát a késhez, a pofás végét az anyaghoz támasztod vagy a tokmányhoz méred egy a pofáknál  szélesebb laposvassal.

ncw4w5nca

Azt már én is észrevettem, hogy olvasni kevésbé tud, mint szóban esztergálni[#nevetes1]

VViktor

Köszönöm,ez hasznom tipp.Lehet jobban járok,ha marok egy tartót hozzá?

VViktor

[#vigyor1][#banplz]