Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Hívd egykéses késtartónak. Elég nehézkes vele dolgozni. Mert állandóan játszhatsz a késmagassággal. Ott jó ahol egy művelet jut egy gépre és napokig azt csinálják. Egyedi munkához hobbihoz kényelmetlen. Egy kicsivel jobb a négykéses, de messze a leghasználhatóbb a gyorsváltós késtartó, legalább egy tucatnyi betéttel. Néha árulnak drágán egy két befogóval, az nem sokat segít ha nem tudsz további befogókat készíteni. Leszúró kést ( milyent? ) csak valami fészekbe rakva tudsz így befogni. Csak a pengét alátétekkel az általad leírt módon keserves használni. ( és szerintem balesetveszélyes is ) Keress rá a google-ben qctp illetve cutoff tool holder kulcsszóval és nézegesd meg a képeket.

Csuhás

IGEN sokkal jobban jársz.

VViktor

Köszönöm a megnevezést,nem tudtam,hogy keressek rá.Igen lehet az lesz hogy egy négykéses késtartót rakok fel a helyére.

000000000

Arra azért figyelj ha másik késtartót teszel fel akkor a késmagasság is változik.Gondolom most a kéziszán felső lapja a szint.

000000000

Aki vett egy esztergát, valamilyen anyagot, szerszámot befogott valamibe és forgácsot is csinált, az még nem esztergált!

Szerintetek, miért nincsenek itt hozzáértők ebben a homokozóban?

A profikat is gyorsan kioktatnátok. [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

VViktor

Jogos. Köszönöm a figyelmeztetést.

t62d6ha2b

A profik miattad (meg szegelgetek, meg békési miatt) nincsenek itt. A kezdők meg miattad (meg szegelgetek, meg békési miatt) már kérdezni sem mernek. Gratulálok... Vitriolos megjegyzéseid mögött sokkal inkább bunkóság rejtőzik mint tudás...

000000000

El vagy te tévedve!

A nap fénypontja, amikor a madár beírja itt, hogy ő egy ceruzahegyezővel kivált egy MVE -et, mert ő ügyesen köszörül kést, miközben a hidegvágóját is a szomszédasszony köszörüli. Annyira nincsen képben.
Itt nagyon nehéz lenne szakmai vitába bonyolódni, mert aki ért hozzá, nem fog megszólalni és nem miattam!

svager

De eddig nem tűnt neked fel, hogy csak szegelgetek,békési és te jársz ide "szakmai vitázni"???

Gyati

Szia!
Ez a három az egy, csak skizofrén a nyomi!

svager

Ezért írtam ;)
Ja, csak óvatosan a jelzökkel!
A fele társaság már a biroságon van:):)

Gyati

Szia!
Nem írtam neveket.   :)

000000000

Igen,nagyon jól látod a dolgot,ez így van!
Ha esetleg valaki reagálna erre a postra,
az mondja el nekem,hogy mivel gyátrották le az
első esztergát,mert nagyon érdekelne :)

vadember

Megválaszolhatatlan kérdés. Mint ahogy azt sem tudjuk ki készítette az első kereket.
Több száz éve használnak faesztergákat ahol a forgó mozgást  különböző módon érik el.

designr

Ez kb olyan kérdés mint mi volt előbb,a tyúk vagy a tojás..Az eszterga már nagyon-nagyon régen létezik..nehéz eldönteni honnan hívhatjuk igy.. ha forgástestek létrehozása  forgácsolással..akkor a zsinóros kézi mozgatású szerkezet már esztergának tekinthető..az pedig hogy egy gép létrehozásához annál egy fokkal pontosabb gép kell,téves.hiszen akkor nem jutottunk volna előbbre.Eredeti gondolatokra visszatérve én is osztom az a nézetet hogy az az emberi kreativitás fontos.Két oktávnyit tud pótolni egy gyenge géphez egy jó szaki..
Ha rákeresel a Lathe history szóval a google képanyagára..az eszterga evolució egyből kirajzolódik..