Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Azért írtam, hogy kézzel tekerni, mert van vagy 10mm hosszú a menet feltehetően aluba megy.
Elképzeltem, hogy a kiesztergáló fejtől semmi sem látszana a furatból, így a gépet el sem merném indítani. Egyszer már szenvedtem egy kis furatban pár menettel, nagyon szépen ment kézi hajtással is :)

designr

Másik megoldás ha a kiesztergáló fejet a főorsóba..ekkor ugyanugy macera a szánra pozicióba állítás..de a menet ugyanugy megvágható.

--- moderálva ---
nem tartozik a többi mondanivaló a topic tartalmához

zozo

Természetesen én is a főorsóba gondoltam a kiesztergáló fejet, menetemelkedést pedig a vezérorsó adja.

000000000

„Egyébként nincs igazad”

Eszembe jutott egy régi történet.
Legénykoromban, összefutottam egy ismerős sráccal.  
Kérdezem, jössz szombaton a bálba. A szomszéd faluba?
Ááá, dehogy megyek. Ott sz..r bál szokott lenni.  

Nem értem miért mondod. Én, szeretek oda menni, jó a zenekar, jó csajok vannak. Sok a haver.

Én, háromszor voltam, de többet nem megyek. Mind a háromszor megvertek.  

Ha nem jössz, nem jössz. Szia.

Két ember, két féle tapasztalattal Ugyan arról.
Melyikünknek volt igaza. Jó volt ott a bál, vagy nem?  

s5f8tmfv3

Megint szóf.sásod van?

000000000

Na jó!
De, szakszerűen.
Fogom a bigyót is kilukasztom.
Fogok egy másik bigyót és azt is kilukasztom. Karcolok bele valamit.
A külsejit meg trükkösen megbigyulálom.
Fogom a bigyót és felmelegítem a rezsón. Annyira, hogy a gyantáscin megolvaggyon rajta.
Fogom a másik bigyót és beleteszem a jukba.
A trükkösen bigyulált rész legyen öt hattizeddel nagyobb, mint a luk.
A bigyóba persze szűkebb lesz a menet, mert a juk összehúzza egy kicsit. erre számítccsunk, amikor a bigyókat bigyuláljuk!
Szerintem, ez világos.
Azé köll trükkösen bigyulálni, hogy az egyik bigyó ne tudjon megforogni a másikba.

ywathzay

Hiába no, ennyi szakmai tapasztalattal a hátad mögött, azzal a sok száz projekttel amit levezényeltél, igen szépen megfogalmaztad, hogyan is kellett volna ezt csinálni. Végre MEGVILLANTOTTAD nekünk tudásod legjavát! Ilyen emberek kellenek ide!! Éljen, éljen!!

000000000

Nem vettétek még észere, hogy neki semmi nem jó amit más csinál?
Viszont szögelőtüzőgép mindig megmondja a tuti nagy SEMMIT ! :)

000000000

Ennyit tesz nálad, ha megemlíti az ember, hogy hibás árút adtál.  
Még te kötözködsz az óta.
Ez van.

000000000

Én úgy gondolom, hogy egy szakmai fórumon ALAPVETÉS, hogy az oda látogató MINIMUM ismerje a gépek, eszközök, szerszámok, GÉPELEMEK neveit és nem azon erőlködik, hogy idővel a többi hozzá hülyül.

000000000

Sok szerencsétlen TROLL nem tudja értelmezni, hogy ez egy HOBBY fórum, Ergo akár cukrász is lehet az illető ha neki tetszik a forgácsolás.
De az ilyen semmitmondó TROLLtól még egy technikai analfabéta is jobb ha van benne akarat a tanulásra, fejlődésre !

s5f8tmfv3

Lehet hogy a semleges korábbi verzióit törölték, de az emlékeinket nem. Ugyanolyan vagy mint azelőtt. Mondd még valamit az a név hogy Nagy László? Hiába játszod a fejed, max. a kezdőket tudod megetetni ezzel a jófiús stílussal :)

000000000

Ha nem tudsz úszni, a víz a hibás. Tudjuk.  
Eddig terjed a gondolkodásod.  

s5f8tmfv3

Melléduma az megy :)
Egyébként arra lettem volna kíváncsi, tényleg elhiszed hogy bárkinél jobb színben tűnsz fel ha minden topikba odarondítasz?

000000000

Nincs szándékom senkinél, jobb színben feltűnni.
Ez, a te gondolkodásodra jellemző.