Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ecp4rs0md

Tehát nagyobb frekiváltó az nem baj. Nekem van egy 7,5kw-os de sajnos nem értek a bekötéshez meg a programozáshoz sem, már gondoltam eladom, de nem tudom mi tévő legyek mert van kilátásban egy nagyobb eszterga aminek 7,5kw-os a motorja és azt csak ezzel tudnám elindítani de lehet,hogy a két szék közül a pad alá esek és nem lesz egysem. Az egy bulgár C11MB elég nagy gép de apámnak egy E400-as van attól nem sokkal nagyobb és ez valószínű olcsóbb lenne mint az E2N.

Csuhás

Te tudod mekkora helyed van, és mekkora darabokat szoktál faragni. Nekem az emu200 gyakran kicsinek bizonyult, az e2n viszont ideális méret számomra. Egy közepes vagy annál jobb állapotú e2n-ért nagyon jó ár a 300eFt.

ysc3kmx9v

Anyagot én most nem írok az automata eszterga patron fészek elkészítéséhez, előttem már leírták. A lényeg a következő. Nagyon keményre kell hőkezelni, mert ha nem ,akkor rövid időn belül nem fog nyitni a patron. A szorítópatron is legyen kemény, ezen felül rugalmas is, a rugózó részt vissza eresztve. A szorító köröm elkészítése nagyobb kihívás, készítettem én ilyent is.Megpróbáltam patront készíteni autó féltengelyből, rövid használat során működik, de nagyobb sorozatú munkánál nem jó, egy idő után állandóan beszorul a patron a fészekében.

000000000

Automata gépek patronjában vannak gumi betétek is pont az alábbi probléma elkerülése érdekében.
És a parton mindig a szálautomata adagolásának irányéban nyit, tehát esetleges megragadása esetén is kilöki, kinyílik.
A parton szöge is olyan, hogy még véletlen se lehet önzáró.  
Ergo ezeket figyelembe véve nem szabadna beragadni.
Itt egy példa  

http://www.ortlieb.net/uploads/pics/Quadro_Druckspannfutter_01.jpg" border=0>

svejk

A gumibetétek nem a belsőhűtésű szerszámok miatt vannak?
Azaz ne a patron résein keresztül menjen el a víznyomás.

u3xrz0cut

000000000

Svejk, esztergánál ?  
Ami nekem is volt ilyen patronos befogó az esztergán abban is voltak gumi betétek a patronban, pont a tuti nyitás érdekében.
De az mellet simán elment volna a hűtőfolyadék.
Meg különben is, hogy adod neki a hűtést?
kifolyt volna a főorsó végén.  

svejk

Óóó..basszus.. csak belenéztem a topicba és nem figyeltem. Bocsi! [#worship]

Vetesi75

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!
A gumis "rubber-flex" egy piszok jó dolog, de ennek megfelelően veszett drága is.
Nemrégiben sikerült hozzájutnom egy nagyobb készlet patronhoz, de más típus, mint a meglévők. Ez a projekt a skoda eszterga és az index? patron összeházasításáról szólna.

re8jzm80a

E2n-el kapcsolatban én is kérdeznék.
Sikerült vennem egy E2n-750-R tip.esztergát.
Meg tudnátok-e mondani hogy az R mit jelent?
Emunál talán a fokozott pontosságra utal de 2N-nél nem láttam ilyen jelölést.
Ráadásul ez magasított kivitel ami elméletileg M    
betüs.De a táblán R szerepel!?

Csuhás

Honvédségi változat. Részleteket nem tudom, kisebb eltérések voltak, pl volt kihajtás ami fogaskerékkel tudta hajtani a síktárcsát felni esztergáláshoz. A kereszt orsó is más volt. De ezeket csak fél füllel hallottam, szóval ne vedd készpénznek.

jsugc4fsx

A tokmány alatt van egy kihajtás.Volt hozzá  egy készülék fékdob szabályozáshoz használtá k.

re8jzm80a

Igen ezt tudom.Kicsit más az alapszán is.Az ágy is kivehető.Van itthon egy másik gép.Csináltam pár képet a különbségekről.

re8jzm80a

Hát ezt nem értem hogy miért forgatta el....

cdswcrkpn

Üdv mindnekinek!

Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata E3N tip. esztergával. Szeretnék beruházni egy kisebb teljesítményű gépre, főleg otthoni kisebb dolgokra. Ezekre a gagyi kínai cuccokra már ránézni is rossz és nem gondolom, hogy hosszú éveken keresztül hibátlanul tudnának dolgozni, ezért gondolkozom egy robusztusabb használt gépben. A piacon lévők közül az E3N tűnik a legjobb vételnek, főleg a kora miatt ki lehet fogni keveset használt darabokat. Esetleg valaki tudja mi a különbség a -01 és -02 verziók között?
Valamint vásárláskor mit érdemes ezeknél a gépeknél különösen megnézni, a fogaskerekek, szánok kopottságán kívül?

Köszi előre is a segítséget.