Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Erről, és a használatáról írnál bővebben?
Azt gondolom ez sokakat érdekelhet.

„Retesz/ék horony véső eszköz:”

svejk

Igen!?
Vajon gyári lehet?

Csuhás

Biztosan nem tudhatom, de szerintem gyári. De eladó gépek fotóin is láttam hogy csak a keresztszán betétléces.

svejk

Nézem a lenti képeket...
Nálad a kéziszán teteje nem is öntvény?

u3xrz0cut

katasztrófa a javítása, felújítása az éklécesnek!! Én utálom szívből.

Csuhás

Csuhás

Nem öntvény, de már az emunak sem volt öntvény. Gondolom az gyakran törne a késtartó feszítése miatt.

Ékléc felújítás nehézkes mert keserves befogni.. cserébe a szán a léc nagy felületén támaszkodik, nem csak néhány csavar hegyén. ( Még mindig gondolkodom az e2n ilyen átalakításán )

u3xrz0cut

Miért csak néhány csavar hegyén támaszkodik????[#guluszem1]5mm vastag betétléc. a csavarokat pedig be lehet fúrni 30mm távolságra. Nehogy már meghajoljon a léc!! Nem kell azt agyonhúzni.

u3xrz0cut

Ha meg van oldva a kenés, bentről kifele, akkor örök élet.

Csuhás

Ez igaz, de biztos vagyok benne hogy a rezgés elnyomása jobb egy ékléces kivitelnek.

svejk

Végül még kiderül az enyém nem eredeti.

u3xrz0cut

Ha már annyin múlik, akkor nagyon határeseten forgácsolsz. Többet ér egy frekiváltó gombján mozdítani 1-2 tized mm-t . [#nevetes1][#nevetes1] Valahol igazad van természetesen, csak ha van a környezetedben egy megfelelő gép, akkor pikk-pakk fel lehet újítani egy betétléces gépet.

000000000

jani300

Most beugrott . Jó régen beszéltünk ean futóbábról . Megtaláltam , mind a kettőt . Kb 1,5 méterre voltak egymástól . Pakolok , építgetek egy régebbi putrimat :(

jani300

De az ékléces szán felsőrésznek csak az egyik fecskefark része kopik :)
Mondjuk egy éklécet nem is tudnám hogy fogjak fel ...