Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Nem plagizáltam mert 1 perc alatt művészet lett volna begépelni ( az ötlet nagyon hasonlít )

robroy007

Ezért kár lenne egy frankó légtartályt tönkre tenni ! Amúgy se tudnál annyi hőt levenni a csöveken mint az elpazarolt fűtő anyag  
Ráadásul mire végig hegeszted a csöveket megutálod azt a napot amin eszedbe jutott a kazán építés!

Ráadásul a kazán robbani is képes !

PSoft

"Most hirtelen nem tudom, hogy melyik polcra tettem a plazmavágómat... :)"

Én viszont, tudom melyik polcomon van a  http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Boncol%e1s/Boncol%e1s_c%e9lszersz%e1m/" TARGET=_fnew>célszerszámom a feladat megoldásához.:))

Válassz olyan csöveket,ami passzol a célszerszám tűréséhez,és...elküldöm, a nemes cél érdekében.:))

000000000

Nem is gondoltam, hogy plagizálsz. :)  
Ismerős kimarta a lemezeket majd összefogatta pár helyen és úgy marta bele a füstcsöveknek a furatokat.  
Mellesleg ő is köpködött mire összevarrta az egészet, de nem bánta meg.

vjanos

Ez miez?  
Peremezi a furatot?

PSoft

Majdnem!

A furatba "sajtolja" a csővégeket...assziszem.:)

De, majd Gábor kijavít, vagy pontosít.:)

Úgy, negyven éve láttam, hogy az akkori szakik hogy használták ezt a szerszámot.

000000000

Két hengeres boxer BMW-re tippelek.

fisrcxuk3

Lehet venni vídia betétes fémre való korona fúrót.Ráadásul magyar termék ,német feliratozással,Esztergomban készül.Kéz alól vettem, szintén hőcserélőhöz , kettö collosat,túl vagyok vagy 50 furaton vele,6mm-es lemezben .

jani300

Átmentetek kazánosba :)
Ha valami vegyes tüzelésben gondolkodsz , nagyon kicseszel magaddal az összevissza vízcsövekkel .
Nem lesz egyszerű pucolni .
A Pál által linkelt háromhuzamú lángcsöves kazán az jó , csak nem vegyes tüzelésre .
Illegális hulladék égetésre , olajégővel viszont kiváló :)
Ha mindenáron ragaszkodsz az ötletedhez , akkor a kiégetett lukakra kívülről tehetsz egy kifúrt kocka foltot .
A 32 es luk az nudli . Nem kínai asztali fúrón lehet csapos körvágóval , vagy esztergán vagy rendes fúrógépen kifúrhatóak a lemez kockák .
Én 60-as lukakkal kivágott lv. 6.os csíkokat vettem (pont egy milivel nagyobb luk kéne ) a méhben , a faelgázosítókhoz hasonló kazánt akarnék fűrész porhoz .
A száktűzterű körben füstcsöves kazán ami most nekem a legjobban tetszik .

jani300

Szia !
Jól néz ki !
De a gőzös kazánok szoktak ilyen csapott tetejűek lenni , hogy legye helye a gőznek .
A vizes tele van füst csővel.
De tényleg a füstcsöves kazán a jobb , szerintem is .

ecp4rs0md

Üdv! Valamivel jobban néz ki. A frekiváltóra nem is gondoltam de tényleg nagyon jó ötlet. Mekkora motor van ebben, ez a motor nem vezérelhető frekiváltóval? Pont akkora frekiváltó kell mint amekkora motor? Nagyobb nem (mármint frekiváltóból nagyobb)jó? A villamos dolgokhoz annyira nem értek bekötöm a háromfázisú motort, fázist cserélek azt ennyi itt vége a tudásnak.

Csuhás

A motor 2.2kw. Frekiváltóból az eggyel nagyobbat szokták javasolni. Nekem pl 5.5-ös van mert azt tudtam olcsón venni. Esztergához fontos hogy fék ellenállást kezelni tudó frekiváltót vegyél! A gépem mechanikus váltója rendben van így elsősorban a lágy indítás, és a fékezett megállás miatt tértem át az elektronikus vezérlésre.

Vetesi75

Sziasztok!  
Anyagválasztásban kérném szépen segítségeteket:
Szorítóhüvely-fészket (automata esztergához) milyen acélból érdemes csinálni, hogy az tartós is legyen?

7cim5mm0

Szia!
Az edzés, köszörülés (ahogy kellene) ugye megoldható?
Ha igen, akkor jó lehet pl.a 16MnCr5; 20MnCr5 betétben edzve. Ha a betétedzést el akarod kerülni, akkor jó választás a 90MnCrV8(M1), olajban edzve. Ezzel talán egyszerűbb bánni, és jól is forgácsolható.

Vetesi75

Szia!
Köszönöm!
Jogos a kérdés, pláne, ami a köszörülésre irányul. Ezt a részét még jól meg kell rágni...