Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

re8jzm80a

Ezt már komolyan nem hiszem el.....
Ha ez a kép megjelenik máshol teljesen normális méretben akkor itt miért lesz kétszer akkora?....

svejk

hostya

4,5-5 perc kellett ahhoz hogy ki legyen moderálva a hozzászólásod...
Miért erőlködsz..?  
Nálad ez sport..??

zozo

Nekem az jutott eszembe, miért jobb esztergába fogni a csavart a fej polírozásához.
Régen sok rézcsavart és takaró gombot políroztam, egyszerűen egy rúd végébe fúrt menettel, külső mérettel addig fúrva, hogy csak 3-4 menettel rögzült. Így gyors volt a csere.  
Kézben, a korongnak nyomva, a rúd végében lévő csavart gyorsan ment a polírozás.

PSoft

Apróbb munkáknál, gyakran fogok "tokmányba tokmányt"
Nevezetesen a 160-asba a nyolcvanast.

Persze, ez sem mondható "elegáns" megoldásnak,de jól használható.

re8jzm80a

ég szerencse hogy ti nem látjátok.Megint le lennék szúrva:)
Más!
Ismeri valaki ezt a típust?Esetleg használ-e valaki ilyet?:
http://www.jofogas.hu/pest/TOM_25os_csucsesztergagep_31419392.htm?first=1
Ma elmentem megnézni és nagyon rendben lévő kisgép.

ANTAL GÁBOR

Jön a segítség : ha a felsliccelt furatos készüléket ( forrichtung )  
" futter" nak nevezed akkor  már lassan bekerülsz az esztergályosok táborába  ( persze nyeregnek, bábnak, áttételnek is meg kell majd tanulni a nevét  [#integet2][#integet2]

4ybj8h3c8

M3, M4 menethez tartozik egy cirka 15 mm átmérőjű fej, amit tökéletesen simára akarok polírozni. Valószínűleg csak két lyuk lesz belefúrva nútolás helyett, hogy meg lehessen húzni. Rögzítési funkciója nincs, csak design. Ez tűnik a legjobb megoldásnak, így garantáltan egyformára tudom gyártani őket, és szép lesz a felülete.

Csuhás

Ha már Leslie mestert emlegettem akkor belinkelem az általa szerkesztett remek szakmai oktató oldalt. Biztos néznek be ide olyan fórum olvasók akik még nem ismerik:

http://turning.fw.hu/index.html" TARGET=_fnew>Turning

4ybj8h3c8

Néhányszor már végignéztem.

hostya

A képen a két patron teljesen egyforma (trapéz) menettel rendelkezik.
Annyi a különbség, hogy az egyik patron menete (a sok használattól) erősen kopott, és ezt látod(véled) Te metrikus (éles)menetnek..

4ybj8h3c8

https://www.youtube.com/watch?v=8h1Uf9bkc3E

8:30 -tól látszik, hogy valójában mi a végcél.

re8jzm80a

Akkor ezt benéztem!

ywathzay

Van-e valakinek műhelyrajza olasz késtartóról?

Csuhás

Vennék egy autót, milyent javasoltok? :-)
Legalább két tucatnyi késtartó van elterjedve.
Egyáltalán nem mindegy mekkora gépre szánod, milyen gépeid vannak a készítéshez. Van olyan amit magán az esztergán el lehet készíteni, elég merev is de sok anyagot elpazarol. Olyan típust kell választani ahol a szorítófelület a késélhez a legközelebb van, és a késtartó betét egyszerű alakú, hiszen abból legalább tucatnyi kell, hogy ki tudd használni a gyors csere lehetőségét. ( Egyébként pont most készítem a 12. betétet az enyémhez csak épp bejöttem ebédelni. :-)