Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Gondolom két különböző felfogásból készült az orsófej és a csapágy helye.

morfeus

Ha netán kellene egy új főorsó(holnap kiderül milyen hibát találok ha kiszedtem a csapágyakat és a tengelyt), akkor van olyan köztetek aki letudja gyártani?

Motoros

Ne szaladj ennyire előre. Meg fog az oldódni valahogyan. Nem tudom elhinni, hogy ekkora hibával a cég gépet ad ki a kezéből.

morfeus

Holnap kiderül [#nevetes1]

Csuhás

Nézzük mit lehet majd kezdeni ezzel az orsóval? Az illesztőfelületből leesztergálhatsz, és a tokmánytárcsát megperselyezheted. Egy kis munka de hibátlan lesz az eredmény. Nehezebb ügy a morse kúp. Kérdés hogy milyen eszközeid vannak hozzá? Ha patronokat használsz akkor meg kell nézni hogy mennyi kúp bővítést enged meg hüvely. Ha nem sokat akkor lehet gyártani másik patronhüvelyt amit mindig azonos pozícióban használsz vagy felköszörülöd a kúpot és hosszabb hüvelyt gyártasz. Álló csúcs nem akkora gond hiszen gyakran csak egy tokmányba fogott vasdarabot kúpozunk meg egyszer használatos csúcsnak. Mindent összevetve kényelmetlenebb géped lesz, de a hibát részben lehet javítani részben ki lehet kerülni.

KoLa

Ez csak az előgyártmány ütése, a videót nézve a tokmánytárcsánál nem lehet látni problémát!
Ezért ilyen olcsó! a főorsót a furathoz kell gyártani! Nem egyszerű de! ha megvan a furat akkor az a bázis felületünk! ha ezt két csúcs közé fogjuk akkor lehet hogy üt a külső palást! kit érdekel!A hobbi gépen nem ez fog rezonanciát okozni!:)))
Azért olcsóbb mert ezt a részét nem munkálták meg!de az egytengelyűség a két csapágy között  talán fennáll, ha egy felfogásban készült!
Nagyon kicikínai lehetett ha nem így van!
Azt veszem észre hogy vannak már jó kínai cuccok is!

Motoros

Azt hiszem ezekhez nincs is patron, --egy gonddal kevesebb.

Robika37

Szerintem a két csapágy közti távtartó üt a videón.
Az, hogy együtt üt a külső és belső felület csapágyhibára utal... szét kell szedni kiórázni főorsót egy másik gépen. A csapágy belső gyűrűjére pedig rá kell mérni a helyén így minden kiderül. Utána kell a további lépéseket számba venni.  

morfeus

Igen vannak jó kínai cuccok bár ez nem az szerintem!

Motoros

Igazad lehet.
Viszont akkor hagyni kell az egészet és csak a tokmánytárcsa-tokmány viszonylatba kell rendet vágni a saját gépen, mint Csuhás írta alább...ha jól értettem.

KoLa

Lehet hogy keveset olvastam vissza hogy mi a probléma!

jani300

Szia ! Ez könnyen lehet. Jó gondolat .
Tényleg nem egy tizednek látszik az az ütés .
Figyeltem végig ezt a problémát , kíváncsi vagyok csapágy e vagy tényleg a főorsó .

Sz.József

Hú, ez tényleg durva...
De, ha ez tényleg csak egy távtartó, akkor sem szerencsés ez az ütés...
Én a helyedben most már teljesen szétszedném, hogy végleg kiderüljön ki (ill. mi) a bűnös.

morfeus

Ígérem holnap fotókkal és mérési eredményekkel jelentkezem [#kacsint]

HJózsi

Szervusz Tibor!
Várj a szétszereléssel! Ma este v. holnap megy a mentőosztag! :)  
Tokmányt, főorsóvéget, főorsó furatot órázni kell, főorsó anyát ellenőrizni, ha ez kb egy év használat után jelentkezik...