Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

morfeus

Értem,hogyan tudnék kapcsolatba lépni vele?
Mert a léptetős megoldáson már gondolkoztam én is,csak jól jönne egy-két jó tanács!

Gyati

Szia!

Itt megtalálod az elérhetőségét is:

töröltem  ( egy modi )  

000000000

Az én 100 éves esztergámon a vezérorsóról van meghajtva a keresztelőtolás.A kapcsolókar egyik irányba a lakatanyát zárja a másik irányba pedig a vezérorsón szorít meg egy kúpos hüvejt ami a hajtást viszi be a lakatszekrénybe levő fogaskerekekhez.Egy külön kar kapcsolja a fogaskerekeket össze.Érdekessége a működésnek hogy  a fogaskerékhajtást a keresztszán orsójának egyik irányba történő mozdításával oldja.

ANTAL GÁBOR

Amikor a korábbi kitiltásoknál egyes kollégák  azon morfondíroztak hogy az ellenfelüket feljelentik bizonyos állami fórumokon akkor átszerkesztettem az adatlapomat és töröltem a honlapom elérhetőségét . ( eredményképpen kb 20 évet időszakosan megfiatalodtam  amit Psoft észre is vett ) A kedélyek azóta lecsitultak ( visszaöregedtem )  de a publikus elérhetőséget nem tartom jónak úgyhogy kérnék egy modit annak törlésére

PSoft

"( eredményképpen kb 20 évet időszakosan megfiatalodtam amit Psoft észre is vett )"

Ez így igaz,akkor,meg is jegyeztem itt a fórumon.:)

Kb.két hete jártál nálam legutóbb.
Én azonban,a "visszaöregedés" jeleit...nem tapasztaltam!:)
 [#worship][#wave]

000000000

Ha nem követelmény hogy szinkronban fusson a főorsóval,akkor egy egyszerű lassító áttétel tudja működtetni.Ez a legegyszerűbb még működő megoldás.

morfeus

Köszönöm szépen válaszodat!

ANTAL GÁBOR

Érdekelne a javasolt megoldásod ... Morfeusznak egy HBM 250*400 as gépe van . A lakatszekrény elég puritán : gyakorlatilag a lakatanya van benne . Hosszirányú orsó : 1 db vezérorsó . A keresztszán gyári kialakítása : kézi nóniuszos  trapéz( netán éles? ) menetű anya + orsó  . Erre lehet ráhajtani  egy léptetővel vagy szervóval . Vagy hátulról vagy a nóniusz  oldaláról

jani300

Gondolkodtam rajta hogy javasolok hasonlót .
Azért kuplung és két végállás kellene hozzá .
De végül mégsem szóltam bele .
Hátulról kellene megoldani , orsó hosszabbítással szerintem . De nem igazán látom értelmét .
De Keri a kis padján alkotott hasonlókat .
Kár hogy már nem igen mutatja a megoldásait .

morfeus

Köszönöm,hogy hozzászóltál ill válaszoltál!
De ahogy írtad"nem látod értelmét" számomra(de lehet csak nekem) furcsa,mert lehet normál estben nem foglalkoznék vele,de most egyre jobban szeretném megcsinálni!
Ha esetleg van konkrét javaslatod megoldást illetően és elmondod azt tisztelettel köszönöm!

jani300

Szia !
Ez gyakorlatilag szinte ugyanaz mint a kis marógépekre szerelhető utólagos gépi előtoló szerkezet .
A kuplung lehet egy körmös kapcsoló ami zárva gépi előtolást ad , nyitva pedig megvan az eredeti kézi üzem . Irányváltás lehet villamos .
Ha sok tárcsa munkád van oldalazással , lehet értelme .  
Normál hobby esztergálásnál én nem látom értelmét . De ez nem jelenti azt hogy így is van .
Néz meg néhány utólag felszerelhető előtoló szerkezetet biztos találsz ötleteket .

jani300

© Varsányi Péter   2007. szept. 19. 11:38 | Válasz | #257  
Volt már itt is hasonlóról szó ....

morfeus

Nem találtam Szept 19 van 2007-es de az nem #257

jani300

BF20, Kami, HBM, 45-ös és hagyományos marógépek
Ebben a topikban nem az esztergálósban , bocsi !

jani300

Ha rákeresel a Gugli val , dobja rögtön azt az oldalt .