Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Engem is durván orrba vág a jópofaságnak szánt műszaki taplóság.

xg2w6ib9x

gyöngyök a disznók elé

0bn8uxmw

"Of course, even before we used it as a rotisserie, it had been run into by a forklift already, so it was pre-warped for us!"

Magyarul, mielőtt báránysütő lett belőle már közelebbi kapcsolatba került egy targoncával és meghajlott a váza.

Csuhás

Ez olyan mértékű taplóság hogy legszívesebben kimoderálnám az egészet... Bunkók, egyáltalán nem tisztelik a munkát.

robroy007

én csak végig pörgettem, hirtelen a cikket, de ott az igazság látom

azért kár érte de még így is jobb mint a kohó

de gondolom ugyan ilyen véleményen vannak a kocsi mániások amikor egy 67-es Eldorádó-ból csinálnak grill sütőt[#wink]

jani300

Jók a képek . Nem igazán hihető hogy azt az ágyat meggörbíti egy targonca , még ha át is megy rajta . A szán elején a kopás az látszik az ágyon , meg a tokmány felfogás és a késtartó helye nem tetszik .
De nem hiszem hogy én lennék itt az egyetlen aki örömmel bevállalta volna ezt a "selejt" gépet :(
De jót "játszottak".  
Jobbat is láttam már összetörni , de ezek a bunkók még büszkék is rá .

robroy007

meg merem kockáztatni, hogy van másik helyette bőven, illetve az ő átlag havi keresetük nekünk akár fél évi keresetünk is lehet

000000000

Sziasztok,
Azokhoz szól a kérdés akiknek E1N esztergájuk van/volt. A hosszán munkaléc kiszerelésének mi a legegyszerűbb módja? le kell szedni a lakatszekrényt? ha igen akkor azt hogy érdemes?

hostya

Kérlek pontosítsd hogy Te mit értesz a "hosszán munkaléc" nevű alkatrészen...?

Nekem  elsőre a hosszán rögzítő léc jött le... :)
A hosszán rögzítő léc kiszereléséhez nem kell le  szedni a lakatszekrényt, mert az a lakatszekrénnyel szemben a másik oldalon van.

Csuhás

Van a másik oldalon is egy léc amit három csavar rögzít. A középső a keresztszán orsó mellett van. Csavarok kivétele után a léc kitolható oldalra.

000000000

Köszi a válaszokat. Lehet mégsem ártana megnéznem a lakatszekrényt is, mert a lakatanyát menetvágáskor van hogy kidobja. ennek mi lehet az oka? esetleg fellelhető E1N-hez a kézikönyvön kívül más dokumentáció is? A lakatszekrényt hogy célszerű leszedni?

Üdv

Csuhás

Lehet agyonkopott a lakatanya, illetve lehet gyenge az arretáló rugó. A menet állapotát láthatod, a rugón pedig érzed hogy nagyon könnyen kapcsolható és nem elég határozott a bekapcsolt helyzet.

Csuhás

Felszereltem az esztergámra egy itt vásárolt frekiváltót. Nos nagyon kellemesen használható. Jelenleg 0.7sec felfutás és lefutás van beállítva, így csattanás nélkül finoman indul, és igen határozottan fékez. Rövid meneteket is lehet vágni úgy, hogy nem érzi azt az ember hogy csak gyötri a gépet. A gyors megálláshoz fékező ellenállás kellett. Magát a váltót az ágyazat végén egy oszlopra helyeztem, és egy elfordítható kar tartja. A fordulat poti a váltóra került, míg a vezérlést a gép eredeti kapcsolója végzi.
Aki hozzájut elfogadható áron egy frekiváltóhoz az építse be, és nem fog csalódni. (Igen, tudom hogy nincs a falon vakolat... :-)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/e2n/IMGP1390.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/e2n/IMGP1398.JPG" border=0>

2f428kduf

Attól, hogy nincs, még megnyalnám az ujjaimat, ha egy ilyen esztergám lenne.

svejk

Közelebbi helyre fog ám majd az a poti kerülni. :)
Jó az amikor pl. leszúráskor épp egy pici fordulatot kell adni, vagy levenni.

A kapcsoló az evidens, nekem is maradt az eredeti helyén és funkciójában, így komfortos.