Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

Egy pár éve javítottam egy AP Racing féket. Abban alu dugók voltak. Ha abból csinálja valaki, a felületet tükrösíteni kell és eloxálni. A sima elox annyira nem jó, van egy cég, a Kashima hozzájuk el lehet küldeni, és tesznek rá normális bevonatot.

000000000

Esetleg valaki vállalná a legyártást is?

Rozsdamentes anyag tetszene a leginkább.

s2k5ycubj

Már írtam,hogy elvállalom. Megpróbálok holnap anyagot szerezni hozzá és akkor tudok mondani árat.

000000000

Ok, Ok!

Várom az ajánlatodat majd!

És köszi!
:-)

000000000

Tisztelt Uraim! Kis segítséget kérnék.
400 mm csúcstávolságú  esztergagépeket nézegetek, de a kínálat nagyon ellentmondásos.
A Sieg C4-es gépről valahol azt olvastam, hogy az ágy nincs edzve és az egészet kb. 2000 óra üzemidőre tervezték. Ez több mint félmillió forintért eléggé rosszul hangzik. A HBM 250x 400 Norton gép már jobbnak tűnik (már csak a Norton szekrény miatt is) de nem nagyon ismerem a márkát. Ennek legalább edzik az ágyát?  Egy német lapon olvastam az OptiTurn TU 2404-ről hogy kéregedzett és az öntvényt minimum fél évig pihentetik a felhasználás előtt. (Utoljára ilyet leírva a középiskolás könyvemben olvastam majd 30 éve).  Német fórumokon írják, hogy nagyon sokan használják a Paulimot esztergákat. Az SC4-es gépük kivitele eléggé  ízlésesen kivitelezettnek tűnik, (1700€+ szállítás) de ez itthon eléggé ismeretlen márka. Ha valakinek esetleg gyakorlati tapasztalata van és elégedett az általa használt márkával, ha írna róla nagyon megköszönném!

Csuhás

Nem pont ezt kérdezted, de a helyedben megfontolnám a régi magyar gép megvételét is. Saját meglátásom szerint egy gondozott öreg gép sokkal jobb mint ezek a vadonatúj masinák.

f2znj959x

Kedves Gateway!

Az általad leírt esztergák mind kínai alapokon készültek, nem edzett az ágyuk és csak finom munkára ajánlanám. Én egy kínai ceruzahegyezővel kezdtem, aztán lett egy SIEG C4 esztergám sokat használtam, de csak lett egy  öregecske Magyar esztergám és ennél is maradok! Az általad felsorolt esztergák csak menetes orsóval rendelkeznek azzal tudsz menetet vágni és azt használja a gépi előtolás is bronz anyával, gyorsan elfogy használat közben. A legkisebb Kőbányai eszterga ami árban is legalább a harmada az itt felsoroltaknak, már vonó orsóval rendelkezik a gépi előtolásnál, és van keresztelőtolás is. /Emu-160/
Úgyhogy ajánlom Csuhás kolléga megszívlelendő szavait :-)  
Szépé napot    

000000000

000000000

Látómezőmbe került egy 1.000mm csúcstávolságú E400C "kocka" esztergapad. Lemeztálcás.

Ennél a verziónál egy siklócsapágyas társához képest vannak további buktatók?
Esetleg megtudná mondani valamelyikőtök a gép súlyát, tartozékok nélkül? A főorsócsapágyak típusát?

svejk

Az eszterga gépek bemérési utasításai mindig bronz próbadarabok esztergálását írják elő.
üzem közben aztán nagy többségben acél a megmunkálandó anyag, tehát mások az erőviszonyok.

Milyen nyomós érvek szólnak mégis a bronz mellett?

ra8nsmk6w

A jó forgácsolhatóságra és merevségre gondolok elsősorban

svejk

A merevség, az lesz a befutó... köszönöm, erre nem gondoltam.

PSoft

Ahahhh!

Te még...fiatal vagy!
[#vigyor2]

morfeus

Sziasztok!
Nem konkrétan esztergálás de szorosan azért hozzá kapcsolódik!
A gépemet jelenleg egy 3 fázisú motor hajtja frekiváltón keresztül,ez ugye szép és jó de bizonyos esetekben ford.szám ingadozással jár munka közben!

A kérdésem az lenne,hogy ha egy 3 fázisú frekiváltót rakok a motorhoz azzal jobb eredményt érek e el mint az 1 fázisúval(bemenetre értendő az 1 fázis) ?
Mert nekem fontos lenne a szabályozhatóság!
Előre is köszönöm a válaszokat!

vjanos

A meglevő frekiváltódon nem tudod finomhangolni a karakterisztikát?
Milyen esetben ingadozik, ha nagyon megterheled?