Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

gg58bmmp2

Esztergához váltólapkás esztergakés 10*10mm-es méretben kapható valahol, ha igen hol? És az sem baj ha kedvező árban van.

000000000

A megtámasztani kívánt anyag méretével egyező /vagy ahol a báb lesz csak ott is elég/rudat csúccsal megtámasztva hozzáálítod a bábot.Lefixálod a csavarokat majd kinyithatod és mehet bele a megmunkálni kivánt anyag.

rocco33

http://mesterszerszam.hu/webaruhaz/forgacsoloszerszam/esztergakes/valtolapkas-esztergakes/kulso-esztergakes/tcmt-lapkas-esztergakes-keszlet-4-db-kulso-1-db-belso-kes-lapka-nelkul-" TARGET=_fnew>10x10 esztergakés
De ezt a típust otthon is el lehet készíteni lazán, csak a lapkát kell beszerezned. Példának itt van az egyik Forumtárs megoldása : http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Kesrosszak/" TARGET=_fnew>Késszárak

ywrxkjjky

Végül is igy csináltam,csak ráment a vasárnap délutánom,hogy kapirgáljak valamit!
A báb csapágyai csak nálam hagynak nyomot?(kézzel szoritottam meg őket?)vagy a forgácsot nyomja az anyagra(futófelületre)!?

iiidyyiy3

Van egy emu160 esztergám. A minap az jutott az eszembe, hogy mi lenne akkor, ha vennék egy 100 mm körüli homlokmarót, befognám a tokmányba hengeres szárral, és megpróbálnék a hátsó késtartóra felfogni egy 15ös acéllapot. Megpróbálnám 1-2 tizedes fogással besímítani az élét, amit a flexeléskor ráhagytam. Érdemes ezzel kísérletezni? A másik ötletem a fazékkorong, de annyira nem tartom jónak a köszörülést szárazon az esztergán. Tudom. Vigyem maróshoz, vagy vegyek marógépet...

s2k5ycubj

Ha jól le tudod rögzíteni simán menni fog! tegyél a szánra egy tömör anyagot és arra szorítsd rá a lemezt,rövid kilógással és már mehet is. De,ha kisebb marót fogsz be úgy könnyebb. És lehet hss is.

s2k5ycubj

És a fazékkorongot felejtsd el,a pora szétcsiszolja a szánokat!

Csuhás

Maróval, vagy akár tokmányba fogott esztergakéssel ( ütőkéssel ) is simán működni fog a dolog. Gondosan rögzítsd a hossz szánt, mert az ütésszerű terhelés miatt hajlamos hátra csúszni, és figyelj arra hogy a forgácsoló erő szembe hasson az előtolással, azaz a keresztszánanya kotyogása miatt nehogy maga alá rántsa a maró az anyagot.

dosalaszlo

Érdeklődnék egy egyszerű 2 tengelyes CNC eszterga program felől.
ha tud valaki ilyet kérem jelezze.
Az ECAM sajnos március 1.-től nem működik és nincs újabb verziója.  
Tisztelettel
Dósa László

iiidyyiy3

Nem mondom, hogy tökéletes, de a reszelésnél mindenképp jobb!
http://www.imgserv.com/images/2015/03/24/Qefqc5b.jpg" border=0>

s2k5ycubj

s2k5ycubj

Alakul ez szépen,így kell ezt csinálni!

Robika37

Azért nem kellene agyon dicsérni, nagyobb tokmánynál már volt szerencsém így eltörni a gyorsacélt. Gyorsan lett két ősz hajszálam ahogy elmentek a darabok a fejem mellett....

Robika37

A négypofás "lapján" szorítja nem feszíti így az esztergakést.

s2k5ycubj

Ezért kell lapkás késsel csinálni az ilyesmit,mert annak nem olyan rideg a szára. Legalább is a régieknek,mert már csinálnak késeket keményfémből is. Erre tökéletesek a régi,nagy ,"hentes" kések,és a régi lapkák is simán túlélik az egészet.