Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Véletlenül sem szeretnék senkit lebeszélni a rozsdamentes anyagból készült fékmunkahengerről, de pár dolgot felvetnék.

Vannak kocsik, ahol alumíniumból vannak a munkahengerek, ami nem "rozsdásodik". A probléma azért fennáll. A munkahenger továbbra is öntvényből van.
De nem ez a legnagyobb probléma.
Az igazi ok az, hogy egyáltalán víz kerülhet a munkahengerbe. Aminek szerintem a silány minőségű porvédő gumi az oka.
Ha nem jut be víz, nem lesz korrózió. Szerintem évente érdemes ránézni a munkahengerre és ha sérült a porvédő gumi, akkor csere. Mielőtt még víz juthatna oda, ahova nem kéne.

000000000

Bocsi.
A dugattyú az alumínium és a munkahenger az öntvény.

000000000

Na ez utóbbival már elkéstünk mert már az előző 20 év során valaki nem nézegette.

Illetve ezek elég silány minőségű anyagból voltak és a honda fórumokon is mindenki panaszkodik rájuk.

Alumínium nem tudom, hogy mennyire szeretné a fékfolyadékot, de ha van olyan amit nem bánt és elégerős hozzá, hogy megtartsa a két kis peremen keresztül a zégerrel rögzített belső részt akkor tőlem abból is lehet.

Azt tudom, hogy rozsdamentes acélból már csináltak ilyet, de nem tudom, hogy ki volt az elkövető.

000000000

Én az alumíniumot csak példának hoztam.
Ladában pl alu dugattyúk voltak. Meg van még pár típus. A félolajjal biztosan nincsen gondja.
Hogy maga a szerkezet kivitelezhető-e aluból, azt én nem tudom megítélni.
A rozsdamentes biztosan bírni fogja.

Évenkénti ellenőrzést a vacak porvédők miatt javasoltam.

000000000

Akkor már csak kellene valaki aki megcsinálja. :-)

andrasbsl

Mi hidraulika munkahengerszárból csináltuk. A króm bevonat nagyon kíméli a karmantyút, és soha nem volt gond a tömítettséggel...olcsó, jó.

s2k5ycubj

Én is csináltam már krómozott anyagból,jól működik. Rozsdamentesből sokkal tartósabb,de drágább.

000000000

000000000

Esztergáláskor mi történik a króm bevonattal?

000000000

http://faviccek.hu/img/upload/5134.jpg" border=0>

[#nyes]

000000000

Ezek a új generációs lapkás szerszámoknál már nem kell alátét lapka.
Simán az edzett satupofát lemartam vele  mikor kicsi volt az anyag :)
Ennél a szimmetrikus szögletes lapkánál ha szerencséd van akár négyszer is fordíthatsz rajta, de kétszer biztos.

Csuhás

Megmarad. Olyan krómozott rúdból kell kiindulni ami pontosan a külső átmérőnek felel meg. Puha pofával megfogva sértetlenül marad a megmunkálás során.

Csuhás

Négyszer fordítani egy kicsit sok, három fordítás után új lapka kell :-)

000000000

A 4 fordítás a cserével együtt értendő [#papakacsint] :)

PSoft

Ahahhh!

Rájöttél,hogy hüleséget írtál a #34706-ban!
[#nevetes1]