Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Azt hiszem végül teszek a szánszekrény bal oldalára is egy rövidebb bekapcsoló kart. A szánszekrény alatt egy pálcával átkötöm az eredeti karra, így kapcsoláskor az új kar a rúdon keresztül kiakasztja az eredeti kar arretálását. Maga a kapcsolás pedig a kapcsoló rúdra csatlakozva annak elfordításával történik az új kapcsolókarnál is.

Csuhás

Egy kis kiegészítés a "Működőre alakított szánrögzítés" című képhez, mert szétszedés nélkül nem látszik a lényeg. A hossz szán rögzítése gyárilag az alsó szorító léc egy befűrészeléssel legyengített részének az ágyazathoz szorításával történt. De a léc csak elég nagy erővel görbíthető és az erőkarok aránya ezt még csak növelte. A megoldásom az volt hogy a léc szorító nyelvecskéjét kivágtam és egy hosszabb L alakú lapos vasat húzok fel a szorító csavarral. A vas az ágyazathoz kapcsolódó részen bronz betétet kapott, míg a másik oldala egy a szomszédos csavarokhoz rögzített tartóra támaszkodik. Így már nem kell görbíteni semmit a szorításhoz, illetve a forgáspont jóval távolabbra került a csavartól így a szorító erő nagyobbik része hasznosul. A felhúzó csavart hosszabbra készítettem így a késtartó kulcsa kényelmesen használható a meghúzásra. ( Elfér a T hornyos rész felett. )

KoLa

Nem az volt az oka,hogy nem tudom melyik kezemmel mit kell csinálni, hanem az automatizálásban rejlő kihívás!és a hasznosítása

KoLa

folyt:
a hétköznapi esztergálás folyamán!

000000000

Üdv!Ez E2N 750?!

Csuhás

Csuhás

Ha még nem unjátok: Műanyag mütyür esztergálás. Ideiglenes mozgóbábbal. Az alkatrész 3mm átmérőjű pálcika végén egy rövid 6-os fej. A báb a marógépen satu ütközőként használt erős mérőóra tartó, aminek a végébe egy csavarra forrasztott sárgaréz negyedkör volt a támaszték. Csinálok majd egy rendes állítható keskeny mozgóbábot, de most erre nem volt idő.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/apr%f3_%f6tletek_g%e9pekhez/Kis_fut%f3b%e1b_ha_a_nagy_nem_f%e9r_oda.JPG" border=0>

000000000

Én is ezt a típust néztem ki magamnak!Régóta használod,ajánlanád egy kezdönek?!

Csuhás

Szerintem messze ez a legjobb ár érték arányú gép.
Persze ez egy ipari gép, még ha csak műszerész eszterga is, szóval könnyedén fel tudja tekerni az ember kezét, ezért kezdőnek csak úgy ajánlom ha az alapokat különösen a munkavédelemmel kapcsolatos dolgokat valahol meg tudja tanulni.

000000000

Akkor ezek szerint nem vagyok annyira kezdő!Esztergáltam sokat 1500-as Vörös Prolin-is,de nem ez a szakmám meg van egy kis 500-as esztergám azon szoktam esztergálgatni,de vágyom egy ilyen közepes vagy max 1000-es régi ipari gépre!!!

000000000

Még annyi lenne a kérdésem hogy vásárlásnál miket kell feltétlenül ellenörizni?!

Csuhás

Akkor már láttál esztergát! :-) Semmi gondod nem lesz vele, szeretni fogod. Talán érdemes minden fokozatban megjáratni és meghallgatni a gépet, hogy ne legyen törött fogú fogaskerék. Esetleg rángasd meg a keresztszánt a szélső helyzetekben, láthatóan kotyogni fog de ez jól jön az áralkunál. Igyekezz minél több tartozékot kérni a géphez, bábok, cserekerekek, tokmányok, tokmánytárcsák, patronok, csúcsok. Jó ha szegnyereghüvely nem kotyog, és ép benne a kúp.
Ha lehet edzett ágyas gépet vegyél, lehetőleg az új típusú lakatszekrénnyel. ( Annak nagyon ötletes terhelés határolója van ) Jó ha nem raklapon áll a gép hanem a helyén ( koszcsík a tokmány vonalában a falon ) szerencsésebb ha nincsen frissen mázolva. Ha tulajtól veszed, és a műanyaggombok le vannak törve, akkor az nekem kerülendő igénytelen gazdát jelent. Sajna elég kevés gép van a piacon így sokat várhatsz egy jó vételre.  

000000000

Mindig tanul az ember,köszönöm a tanácsokat!!Más,nem tudja valaki hogy Pesten hol lehet venni M 4.5 menetfurót,csavart hornyút ami készre vág,úgyanis darts menete az ilyen és azt szeretnék csinálni magamnak!:)

Szirtimorc

000000000