Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Áááá!

Nem lehet se kenyérgyári,se ruhagyári TMK-s fusi!
Vagy ha mégis,akkor...honnan nyúlták le a táblát!?:))

hostya

Én sem akarom bántani  © designr -t, hiszen nem ő hirdeti, ráadásul ismerem személyesen is.

Inkább az a figyelemre méltó az egészben, hogy milyen trükköket alkalmaz egy két hirdető a hirdetési oldalakon... OLX, Vatera... stb.
Aki egy kicsit nem figyel, csapdába is esik... :(

jgg8y2a4g

Nem hiszem, hogy bármi "trükk" lenne. Nézd meg az árát. 50-ért simán elhozod, és barkácsolni tökéletes. Bőven megéri aki csak buherálna!

designr

Félreértések elkerülése végett..nem én hírdetem..találtam a neten..sdajnos olyan messze van hogy nekem esélytelen..különben megvenném..egyből az ugrott be rólla..lineárokat könnyű felcsavarozni a hosszánra..nem kell marni sem..késszánt eladnám..ennyiért ajándék..Szoktam néha jó vételeket ajánlani..ha nem enyém is..legalább itteni vegye meg..

gg58bmmp2

Én keresek egy kis méretű olcsó esztergát. Akkor ezt megvehetem? Mit kell kérdezni róla és mire kell figyelni, ha el akarom hozni? Pontosabban milyen esetben kell otthagynom?

designr

Szia.Szemfüles fórumtársak felfedezték..hogy ez bizony egy összeépített gép..Szerintem az árát így is éri..természetesen alkudni kötelező..Amire én használtam volna arra ideális..cnc-eszterga donor..
Ha kézi gépnek szeretnéd használni..és nincs nagy gyakorlat..néhány tanács..
-főorsó csapágyazás..meghallgatni a hangját..hosszabb anyagot befogva a tokmányba..kicsit le-föl megmozgatni..nem-e kotyog..csapágycserével kell-e kezdened..
-Próba esztergálással meg tudod nézni a szegnyereg pontosan a főorsóval egytengelyűre lett-e elkészítve.
-ugyanigy meg tudod nézni hogy a hosszán párhuzamos-e a főorsóval..egy 200mm-ert esztergálva megméred mennyi az átmérő eltérés a két vége között..
-mivel nem gyári, a szánokat jól nézd át..megmozgatva a kereszt és késszánt hamar fény derül a pontatlanul elkészített illesztések miatti..vagy esetleges kopások miatti lógásra..
-szánokat megmozgatva szintén érzed az orsó-anya  esetleges(tuti) holtjátékát..
-Döntést természetesen csak személyes szemrevételezés után lehetne mondani..de tudni kell hogy egy hasonló tokmány 15-20 ezer között van..egy kis késszán 15 körül..ennyiből nem tudod kihozni..Ha nem tudsz többet rá szánni..bukni biztosan nem fogsz rajta..De majd még biztosan kapsz jó tanácsokat..

gg58bmmp2

Köszi Pont ilyen tanácsokra volt szükségem. Fontosak, (és még én is értem). Bár mostanában többször jártam úgy, hogy mire kérdeztem valamit, addig valaki beírta az egyeztetésig foglalnám varázsszavakat. Lásd: Adok-veszek #16541 #16545 #16548 Ez van:)

gg58bmmp2

A tanácsaidra még két kérdés? Ha pl: nem pontosan egytengelyű a szegnyereg akkor is meg szabad venni? Ha igen ezt Tudom-e javítani házilag?

designr

ivel nem ismerlek..nem tudom mit tudsz megjavítani..ezt a gépet valószínüleg ugyesebb szaki rakta össze otthon vagy melóhelyen..kis ügyességgel bármit ki lehet javítani rajta..nem tudom milyen gépekhez férsz hozzá..
Az előbb leírt tanácsokat is inkább ízelítésűl írtam..az eladók amugy sem szeretik ha mérőórával felszerelkezve..mikronos igényekkel mész..

gg58bmmp2

Nincsenek mikronos igényeim, de pont mára érett meg egy kis eszterga beszerzésének igénye. Bordásszíj tárcsának szeretnék tengelyfuratot 6.35. Az esztegályos két és fél hete hiteget, a másik eszetgályos aranyárban dolgozik. (két kis bronzpersely 16500 ft volt. 1/3-ad eszterga ára!!) Vagy kifúrom állványos fúróval 6,3 és kézi dörzsárazom 6.35-el.

jgg8y2a4g

Én a szánt is megemelgetném (erősen) fel-le. Ha csak "rajta van" az ágyon az nem a legjobb. A képeken látszik, hogy az ágy kopott. Ezzel nem azt akarom mondani hogy agyonhasznált rossz, hanem hogy ha használták akkor annyira gáz nem lehet.

s2k5ycubj

Ha nem vagy messze szívesen várom a munkáidat. Akár postával és anyagbeszerzéssel is! Én Budapesten vagyok a XV.kerületben. Esztergálás,elektronika,meg még sok minden.

gg58bmmp2

165 km-re vagyok, bár szinte hetente járok Budapestre. Egyenlőre annyit tudok, hogy holnap biztosan visszakérem a bordás kerekeket. Már írtam az esztergát hirdető emberkének. A többit a fejlemények tükrében meglátom. Addig is köszönöm a felajánlást.

jani300

Én sem fikázni akartam ezt a gépet .
Csak nem gyári . Attól még használható lehet .
Azt észrevettétek , hogy a késszán és a keresztszán egy darab ? Kúpot szerintem nem lehet vele esztergálni .
Lehet erősebb egy ceruza hegyezőnél .
Valószínűleg szerkezeti acél minden darabja nem öntvény .

gg58bmmp2

torrente fórumtársunk most tett fel egy kisesztergát. Nincs még esztergám, ebben (is) kezdő vagyok. Ez jobb, vagy rosszabb designer által javasoltnál?