Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Erre nehéz jó választ adni,nekem mindkettő egy viccnek tűnik... Végül is egy hobby oldalon hobby gépet hirdet...

mex

Lehet, hogy neked viccnek tűnik az MD65-ös, de nem is pénzkereső gépnek van kitalálva...
Mindenesetre pontosabb a kínai csudáknál, ezt tanúsíthatom,lévén van egy ilyen keletnémet gépem nekem is. A hirdetett eszterga egyébként hiányosabb mint ahogy olvasható, a kéziszánt nem láttam rajta, de a környékén sem. Úgy korrekt, ha ez is meg lenne említve.

gg58bmmp2

Adatlapod és felajánlásod alapján ebben te valószínűleg profi vagy, így sejtem mit gondolsz ezekről. De itt is sokan kezdték a hobbi cnc-t bútorlappal, és menetes szárral.
Esztergában valami kezdő, de használható gépet szeretnék. Kidobni való 50 ezrem nekem sincs. De ha megmentene attól, hogy egy furat, tengely stb. készítés ne hátráltasson 3 héttel, akkor nekem megérné.

s2k5ycubj

Persze,még a nevében is benne van a hobby. Eszembe sem jutott bántó dolgot írni,csak így sikerült és tükrözi a véleményemet. Az viszont nagyon alapvető igazság,hogy egy ilyen gép után nagyon megbecsüli az ember a profit! Tanulni,néha egy kicsit faragni tökéletes lehet,ha jól működik. Néztem Orosz fórumokon,hogy miket csinálnak a kis uneversal3-mal,megdöbbentően ügyesek vele.

s2k5ycubj

Mint az előző beírásomból is kiderül,lehet az még jó is. Igazából a jelenkori állapotán nagyon sok múlik,persze ez nem iparszerű termelésre való.

s2k5ycubj

És még egy:komolyan töröm a fejem egy ilyen igazi játszós hobby,bútorlapos kis marógépen. A 3 kis motor vezérlővel és arduinoval már megvan,a többi meg már erőteljesen az ember kreativitására van bízva.

595852ar

László! Dobnál linket az orosz fórumokról? :)

595852ar

Torrente gépét választanám a helyedben. Mégiscsak egy gyári gép, Hiányos ugyan, de szerintem megoldható az alkatrészek beszerzése.  

7cim5mm0

Szia!
Nagyon rendes vagy, de a probléma az, hogy csak és kizárólag eredeti gyári asztal érdekel, amit a Strigonhoz adtak. Más gépől való asztalt már tudtam volna szerezni. Tudod, aki nem normális, az ilyeneket gyűjt, és ezek szerint én nem vagyok az. :) Mindenesetre mégegyszer köszönöm!

jani300

Szia ! A többiek nem normálisak :)  
Hogy lehet úgy élni hogy nincs az embernek legalább 10 tonna gépe , alkatrésze ?
Tehetnél fel képet  vagy linket róla , kíváncsi vagyok milyen , én nem találtam .

jgg8y2a4g

Itt egy másik, ez ugyan drágább de ennek megvan mindene látszólag
http://olx.hu/hirdetes/eszterga-akcios-aron-ID3bOcZ.html#3b35720a41

s2k5ycubj

Sajnos nem találom és már nem emlékszem,hogy jutottam oda. Hopp,de még is volt itt az esztergálásban valaki,aki belinkelte. Sokáig csámcsogtunk rajta,mert annyi egyszerű és jó megoldást mutattak. Kifejezetten forgácsoló fórum volt. Hátha így eszébe jut valakinek.

morfeus

Sziasztok!
Lenne egy számotokra egyszerű kérdésem!
Menetmetszésnél mekkora átmérőre kell levenni egy rúdanyagot?
Példaként egy M10-s menet esetén!
Előre is köszönöm a segitséget!

Robika37

Szia !
Én a menetemelkedés 0,1 szeresével veszem alá.
pl. M10 (x1,5) átm.10-0,15...

morfeus

Köszön szépen a válaszodat!
Annó az őreg szakit akit állandóan lestem ő azt mondta a erre a kérdésemre,hogy 0,1-0,2mm-rel szokta alávenni az átmérőt!