Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

morfeus

Sziasztok!
Szerintetek érdemes leszorító pofákat házilag csinálni vagy inkább venni kell?!
http://www.robotshop.com/en/sherline-step-block-hold-down-set.html" TARGET=_fnew>Erre gondoltam!

frkdv6dyr

Ezt C45-ös anyagból nem hiszem,hogy nehéz lenne megcsinálni, de akár sima szerkezeti acélból is ha nem akarod edzeni egyáltalán. Már szemezek régóta ezzel a megoldással én is. Ha beállítottam a marót (most kötöm a villanyt a műhelybe) egy szettet csinálni fogok. Ennyiből csak kihozom.

m6j2vsrdz

Érdeklődöm, Tibor45-ön kívül közületek esztergál valaki hatszöget? Tudja ezt a Mach?

000000000

Üdv mindenkinek!Valaki használ EMU 160-t vagy ismeri,valami tapasztalat?!

Üdv.

ANTAL GÁBOR

Felmész a táramba és találsz ott két videót . Én gyártok ( eladásra ) hatszög  csatlakozókat . Ipari méretben . Mechanikus géppel. A 36/41 es méretből fogy a legtöbb

xit3medzv

Mire vagy kíváncsi?

VighLajos

15-18 e forintért 50-60 darabos készletet lehet kapni. Ha a szakmai kihívás, vagy a speciális kialakítása az elsődleges, akkor "home made",egyébként gyárit célszerű venni. Szerintem...

hostya

Szerintem érdemesebb csinálni, és az adott hobbi-asztali géphez alakítani a méreteit.

Egy volt fórumtársunk vett egy hasonlót, és amikor kézhez kapta rájött hogy az Ő (asztali)gépén ez nem használható, mert olyanok a rögzítő elemeknek a méretei, hogy az én ME-1000 marógépemen is csak kompromisszumokkal lenne használható...
Ezzel nem azt akarom mondani hogy: "Nem ajánlott ilyet venni", hanem inkább azt hogy vásárlás előtt tisztázni kell a rögzítő elemek MÉRETEIT.
Egy A4-A3 méretű asztallal rendelkező hobbi gépen nem szerencsés pl. a linkeden szereplő készlet használata.

000000000

Mindenre!:)Mik a jó vagy rossz tulajdonságai(hibái,stb),mire kell figyelni esetleg gyenge pontjai,hátrányai,előnyei.

xit3medzv

Főorsót újra csapágyaztam, megfizethető a csapágy készlet, kis rátermettséggel elvégezhető.
Kiegészítőket nehezen lehet beszerezni. Szerethető. Alig várom, hogy lecseréljem egy nagyobbra.
Amennyiben csak lefelé van alternatíva (kínai) akkor jó de, ha felfele is akkor meggondolandó.

Motoros

Az emailomra néha a youtube-ról jön egy-egy link esztergályozás ügyben. Ma is kaptam egyet.
https://www.youtube.com/watch?v=AQgNDF3BWRA&feature=em-subs_digest" TARGET=_fnew>ITTEN VAN
Én ezt inkább nem kommentálnám. :((((

hostya

Ha már mindenre kíváncsi vagy, akkor én is kérdezek.

1. Van már ilyen géped, vagy csak venni szeretnél ilyet..?
2. Mire akarod használni?
  a:Hobbi célra, és ezen akarsz megtanulni esztergálni?
  b:Hobbi célra, de már van esztergálási tapasztalatod?
  c: Termelésre?
3. Megnézted már a gép műszaki adatait (gépkönyv)?

Tudom sok a kérdés, de MINDENRE csak a részletek ismeretében lehet válaszolni.. [#wave]

xit3medzv

Tudni kéne merre nyílik az ablakod, mert így túl sok használható infót nem kapsz.

guliver83

LinuxCNC esztergához mivel lehet szerszámpályát csinálni.
3D ben megtervezett alkatrészről?

Csuhás

Ha nem modellező vagy akkor igen hamar reménytelenül kicsinek fogod találni azt a gépet.