Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

morfeus

Jó gondolat és megoldási út,valamelyiket mindenképpen megpróbálom ha másért nem akkor azért mert ilyet még sohasem csináltam!
Két lehetőség van csak vagy sikerül vagy nem :)

000000000

Mihez kell,mennyire kell pontosnak lenni,ránézésre nem tünik egy precizios dolognak!Én aluból csinálnám,többiek írtak még módszereket úgy is meg lehet oldani!Ha nagyon nem boldogulsz írj,megcsinálom neked szívesen!Látom nem lakunk messze egymástól!

Üdv:Richárd

morfeus

Nagyon szépen köszönöm a felajánlásodat igazán megpróbálnám az excenter esztergálást,bár elötte egy tokmánytárcsa lesz :)
De ha nem megy kereslek mindenképp!

jgg8y2a4g

Moderálva, a nagy betűk és a nem topicba illő téma miatt.

dosalaszlo

Tudnátok ajánlani valami egyszerű 2 tengelyes rajzprogramot esztergára ami tud Mach3 számára elfogatható kódot generálni??
Tisztelettel
Dósa László

ANTAL GÁBOR

Feltettem a táramba egy hevenyészett videót : M30* 1.5 menet vágása  cnc -sített TOS sal  
Fordulatszám :462 1 / min . Csak összecsaptam, majd teszek föl gyorsabb és nagyobb fogást alkalmazó képeket is . Főleg az egyszerű kinematikára szerettem volna utalni ( kettős keresztszán, vezérorsós hosszmozgás  )  Az orsóházon két "Svejk féle ( Mach független ) . DRO . Az alsó a Z mozgást monitorozza, a felső a kézi ( CNC alatt nem használatos ) keresztszánt. A szánszekrényen egy klaviatúra emulátorral felépített szánmozgató egység ( shift is van! ) Gyorsan teszek föl még egy fotót a kész menetről

KoLa

Gratulálok!ez nagy ötlet! most értettem meg!
A Tos-nak,van ott valami mechanizmusa a menetkés kivételére!ezt cnc-sítetted meg[#eljen]
Köszi az üdítő látványosságot!szép munka!
Régen láttam már itt, ilyen, pont ideillő hozzászólást!
[#wave]

w987wzmm

Nagyon tetszett a videó!
Érdekes volt a menetvágás ciklusa. Miért volt benne egy kis megtorpanás, minden ciklus kezdeténél?  
Lehet, hogy egy kicsit nagy volt a kiemelés. Bírna nagyobb sebességet is. Úgy halottam a léptetőkön.  

KoLa

Nem, a videó szaggat?

w987wzmm

Nem. Videó eleje is pont a menetvágást untatja. Visszamegy a kés a kezdeti pontra és ott történik egy kis  megtorpanás. Lehet hallani is a léptecsen.  

w987wzmm

Nem gond. Szerintem a kód volt így megírva.

ANTAL GÁBOR

X= 3 mm clearanace volt állítva.  Visszamegy az elejére ( Z= +10) majd fogást vesz .A megtorpanás valóságos mert akkor szinkronizál az Uc 100 as ( fordulatot mér ,számol, és elstartol )

ANTAL GÁBOR

Mint írtam 460 körüli a fordulat. A z sebesség a kritikusabb de az 1.5 ös menetet 700 1/ min nel is tudja

B.Zoltán

Nagyon tetszik ez a kés mozgatás,persze a videó is.
Kézi mozgatás is maradt?

empé13

[#taps][#worship]
Nagyon szuper!

A kúpos menetről is láthatnánk egy kis videót?

P.