Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywrxkjjky

Tudna valaki mondani valamit az Ada potisje US-2 tipusú gépről?
Lényegében az érdekelne,hogy kuplungos-e!?

Egy hirdetés:

http://www.kupujemprodajem.com/Potisje-ADA-US-22-19830595-oglas.htm

jani300

Ez csak találgatás .  
De E400 méretű gépnek tűnik 4kw os motorral .
Szerintem nem valószínű hogy kuplungos .

eykhjgjui

Szia!  
kuplungos.....álmaim egyik legjobb kis gépe....
lényegében morandó....össz tudásával csak kisebb méretben...

csak javasolni tudom....

s2k5ycubj

Nem értenek ezek semmihez! Egy oszlopos fúrógépre,szánokat tettek és az egészet ráépítették egy fiókos szekrényre... Aztán a cnc verziónál még ezt megfejelték értelmetlenül erős motorokkal is...[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#taps][#taps][#taps]

De azért valahogyan csak állnám a csapást,ha lenne egy ilyenem.[#wink][#wink][#wink]

fpm64xtbb

Nemhiába gyártották az amcsi piacra a Potisje gépeket,kicsit komolyabb  mint egy e 400.

ywrxkjjky

Yes,Yes
tudtam,hogy jó kis gép,van egy kilátásban,nem túl nagy összegért(1000eur körül),lett már javitva pár éve az ágya,de a főorsó csapágyai kicsit hangosak!
Nem a hirdetésben lévő gépről van szó!

Kösz mindenkinek!

ywrxkjjky

Látom olvasod a fórumot ,mert mikor beirok egy ilyen adai gépről mindjárt válaszolsz,kb.1-1,5 éve irtál utoljára akkor a nagyobb adai gépekről!

eykhjgjui

Gondolkodás nélkül vedd meg....
Aztán ha nem teszik...ész szerű haszonkulcs fejében egyből vevő vagyok rá....

eykhjgjui

Igen olvasgatok.....
bár hobbistának nevezem magam....de az össz adai típust kipróbáltam....(kivéve a cnc-ket) kezdve a US1-töl... PA 900 is...

ywrxkjjky

Még gondolkodik az eladásán,de előbb-utóbb eladó lessz!
Dolgoztál a Severben?Ott is voltak baszott nagy adai gépek!

ywathzay

Szerintem az amerikai piac nem mérce.... Vannak attól sokkal igényesebb és precízebb népek. Pl a németek, japánok. Ettől függetlenül biztos jó gép a Potisje, elég ránézni, az újabbak is mint egy betontömb, olyan szilárdnak néznek ki.

000000000

Bármennyire nem tetszik Neked, és ellentmond minden eddigi gyakorlati érzékednek (így járnak általában azok a szakik, akiket nem érdekelnek a tényszámok), a mellékhajtásokhoz akkor is csak jóval 1W alatti hasznos P elegendő. Az pedig egy egészen más kérdés, hogy milyen eredő veszteségek jellemeznek egy hajtásláncot, ki mennyi hibát követ el az áttételezéskor, milyen motort választ, azt mivel, hogyan működteti, és ezen műszaki elemek összességéből adódóan mekkora lesz a motor névleges teljesítménye az összhatásfokból, biztonsági tényezőkből kiadódóan.

Motoros

Viszont az szerintem is tényleg igaz, hogy a gyártók túlméretezik a mellékhajtást kb 5...10- szeresen.
Ez jó is mert van tartalék, de ugyanakkor mindenféle védelem ellenére előfordulhat, hogy a gép kárt tesz saját magába egy szerszámtörésnél, vagy ütközésnél.

Motoros

pont egyszerrre irtunk! :))

Motoros

Én már mondtam, hogy a számításaid jók szerintem, de a valóságban mégsem nagyon vaszik ezt figyelembe.  
Kis esztergákon is alapból tesznek 750W-os meg 1.2 KW os tengelyhajtásokat.