Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

gorbi

Az előbb még sikerült, a rajzot belinkeltem a tárhelyről. A képeket is oda tettem, de most meg nem megy...

gorbi

Köszi, de nem tudom hogy mit nem csinálok jól...

fpm64xtbb

Köszi drlevis egyenlőre úgy áll Röszkén kivágják,de azért még holnap telefonálunk pár helyre.

nxw2m2665

Sziasztok!

Nekem itt mindig megy hibátlanul..., lépésekben mutatom:

1.: http://www.imgserv.com/

2.:felül kiválasztod a "sajátgépről"-t majd tallózás

3.:megvan a kép átméretezed---kép átméretezése: beírod hogy 800

4.: feltöltés... megvárod míg feltölti

5.: lejjebb görgeted...

6.: kép közvetlen megtekintése----
      innen kimásolod a közvetlen linket

7.: vissza a fórumra...

8.: szövegdoboz alatt kiválasztod a kép       "funkciót" mindent kitörölsz és bemásolod a közvetlen linket...

írsz még mellé amit szeretnél és mehet...

Remélem tudtam segíteni.

gorbi

Köszi a segitséget, de a fura, hogy a rajzot elsőre sikerült feltenni, a képeket ugyanonnan sehogyse. Egy sorba kellett volna tennem az összeset? Egy entert ütöttem a képek közé.?

000000000

A .jpg csak egy kiterjesztés!
Nem válogat,lehet halott német katona,vagy élő grönlandi bálna a képen!

ANTAL GÁBOR

Áthoztam a linuxcnc oldalról hogy ne ott szemeteljek . Valójában A Kola - T45 beszélgetéshez egy kis adalék :

Az itthoni ( irodai ) PC n a műhelyben lévő motor tuning van felrakva . Rákerestem az adatokra ( Z tengely) v= 1050 mm/min  
 a = 90mm/s2 m ( érdekes hogy ez az érték megegyezik a Koláéval )  Egy kis számolás : ha 1.5 mm es menetet vágok akkor a főorsó max fordulata 700 1/min lehet  ( persze biztonságból kevesebbet állítok úgy 560 körülit)   A gyorsítási szakasz ideje T = 1050/ 60*90 = 0.194 sec  A gyorsítás alatt befutott út  s = a/2 * T négyzet = 1.7 mm  Én általában 10 mm es ráfutással indítok.  A szán az eszterga saját ( prizmákon csúszó ) eredeti szánja . A meghajtás: a vezérorsóra hajtok egy 9 Nm es léptetővel egy kb 2.3 as lassító áttétel segítségével . ( a Norton ilyenkor üresben van ) A 6.5 kW os motor szlipje mérhetően nem változik a meneteléskor kialakuló forgácsolóerőtől. Nem használok frekiváltót csak a gyári hajtóművet  Mach ot használok Uc 100 al kiegészítve .  Éles menetnél olyan G kódot írok ahol  kihasználom az állandó forgácskeresztmetszet üzemmódot. Nagy emelkedésű és mély meneteket is csinálok hiba nélkül    

595852ar

Szia Kola!  

Összeállt már a gép? :)

595852ar

http://kepfeltoltes.hu/view/150223/kola_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

595852ar

jani300

Fém szalagfűrész ?
Jól néz ki , de réginek tűnik a hozzászólás .

595852ar

595852ar

Nagyon jól néz ki és gondolom ki is van találva.  

KoLa

Szia! Huhhh, tán éppen visszaolvasod az egész fórumot?
Jelentem! már vágtam vele egy két dolgot, de az elektromos bekötések még nincsenek meg, ha bedugom az ajjzatba megy, ha kihúzom megáll:)))
Az időhiány és az, az, egészséges lustaság ami akkor van,amikor pihenni tudok, hátráltatja a végső befejezését, ha meglesz majd egy képet dobok róla!Amúgy nagyon jó lett!Le is van már festve,szinterezve, galvanizálva!stb

KoLa

Szia Gábor!
Nagyjából egy súlycsoportba tartoznak az esztergáink! ugye hogy elég nekünk a 90mm/s2 gyorsulás!Ez másabb kategória, mint a gravírozás!
Köszi hogy kiszámoltad!