Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ha elkészül, én is szívesen látnám a képeit :)
Mekkora rudat tudsz vele átvágni egyébként?
Van most egy gyári kicsi fűrészem, de kéne helyette egy valamivel nagyobbat összehozni.

Az esztergás topikot én is végigolvastam úgy négy éve ;)

KoLa

220x220 satuval megfogva! a szalag derékszögben áll az asztalra!és ebben a pozícióban marad a vágás közben is.

jani300

Ha működik akkor minek tovább vacakolni vele :)
Ha éppen ráérsz és nem titkos , a szalag kifordítás megoldása érdekelne engem is .
Hátha belefogok egy ilyenbe is , kész nem lesz soha de , hátha .

595852ar

Igen, ha időm engedi szívesen olvasgatok itt. Olyan ez mint egy suli. :)
Jaj de kár, hogy elkészült. :D Ez persze csak vicc volt, örülök, hogy működik. Lehetne veled egyezkedni erről emailben? Nem , nem akarom megvenni a gépedet, hiszen nem eladásra építetted, de ha időd engedi, alkarészek essetleg valami vázlat érdekelne. Természetesen nem ingyen. Megdumáljuk. :)

595852ar

Szia Jani!

Ugye hogy érdemes volt előszedni?! :)

595852ar

220x220? Nem gyenge!

000000000

Itt valami nagyon nincs rendben, és pont annak vagy az áldozata, amit a topikomban felvetettem. Azonban mint tudjuk, ráfogható, hogy működik (ez a szép magyar szó elken, elfed minden hibát, szakmai problémát), és elégedett is vagy vele. Az meg ezek szerint már nem érdekel, hogy lehetne sokkal jobb is.

ANTAL GÁBOR

Csak egy példa  ( habár én is mérnök vagyok ). Egy mérnök rámutat egy verébre és azt mondja a jogásznak :  Nézd :ez a veréb az aviatika szabályait teljesen meghazudtolva a törvényeknek fittyet  hányva repül ! Hát nem borzasztó ! Mire a jogász : de repül !!!  

Tömegével gyártok kúpos meneteket  2,3/8coll, 4 menet / coll   1/4 es kúposság. Egyetlenegy reklamáció sem volt eddig . Kaliberrel ellenőrzik. Viszik mint a cukrot . Én nyugodt vagyok...  Persze érdekel hogy mit lehetne jobban csinálni, de ehhez le kellene szerelnem a hosszánt és le kellene mérnem a tömegét  ( saccolom hogy több mint 200kg)  valamint kellene egy mű mérés a prizmán , valamint ismernem kellene a vezérorsó lakatanya közötti surlódó erőt stb . Az "a "értékét biztosan lehetne növelni ( korábban 2-3 szor nagyobb érték  volt beállítva talán 200mm/s2 ) de engem nem zavar sem a 0.2 sec sem az 1.7 mm . Az indításnál mint írtam távolabbról indulok, a leállás pedig a  menet kifutási  szakaszba esik

000000000

A jelenlegi rendszereddel nem tudsz jobb lenni, mert nem tud egységugrással gyorsítani. Viszont kárpótol az érzés, hogy USB, meg csicsavilág, meg "modern átverős" világ. Használjad hit alapon, megelégedéssel. Bár én azért csak elgondolkoznék azon, hogy mennyire nevetséges valós dinamikájú, és teljesítményű ez a hajtásod dolog így működtetve. Csak mérnök létedre úgy érzem, a tényszámok világa ebben az esetben nem számít neked.

w987wzmm

Szép jó reggelt Tibor45!
Csicsavilágot, tudom, hogy nem szereted, de nem hinném, hogy a fórumot DOS alól érnéd el. Lehet, hogy összezavar téged ez a csicsa világ. Javaslom, ne használd.

000000000

Úgy látom neked Tibor45, és dos fóbiád van. Súlyos állapot mindkettő,:) ideje lenne lépéseket tenni, hogy kigyógyuljál ezekből, és műszaki Fórum lévén így majd a mondanivalódnak lesz valami halovány objektív tartalma is.

Motoros

Ha Gábor gépe tudna egységugrással gyorsítani akkor mi lenne a különbség a mostani helyzethez képest. Tényleg kíváncsi vagyok, ne küld melegebb éghajlatra.

ANTAL GÁBOR

Az én tényszámaim : a kb 200kg os szán csúszik egy olajozott ? ( nem olajozott ) prizmán stb  Nekem elég az a dinamika amit használok . Ha 8 perc alatt csinálok egy menetet amiért kapok 4500 forintot akkor nem akarok dinamikusabb gépet ( ami egységugrással indít) és megtakarít  akár 0.4 másodpercet fogásonként  Persze ez már olyan egységugrás lenne aminél 0 idő alatt a szán elérné a teljes sebességet   . Mit hozna a konyhára?  ha 50 fogással készítem el a menetet akkor  ( mivel a visszafutásnál is kell gyorsítani lassítani 100*0.4 = 40 másodpercet  nyernék . Valójában minthogy egy szélsőérték ( végtelen ) gyorsítással számoltam talán nyernék kb 20 másodpercet, Abs hidegen hagy ...    Van még 2 db TOS om legföljebb azt is CNC sítem ha a termelést fokozni kívánom ....

Motoros

A történetet a dongóval ismerem és csak azért repül mert nem ismeri a mozgásegyenleteket meg az aviatikát. :))))

Motoros

Ha menetmarást használnál akkor az jelentősen javítana a kihozatalon, és még studírozhatnának azon hogy seholm a kifutás.-csak ötlet persze, lehet a konkrét esetedre nem is jó.