Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Csuhás Úr gyűjteményében ezt is meg találod!  A 156-os bejegyzést keresd!

Robika37

Sajnos ebben a gépkönyvben sincs bent amit Ő keres.
Én is keresnék az "EAN-1000"-ről metszeti esetleg robbantott ábrát,rajzot.......

Csuhás

Nekem hiányzott a cserekerék burkolatból a forgácsvédő betét. Egy kúpos műanyag elemet ragasztottam be ami eredetileg egy csillárnak volt a bekötést takaró kupakja. A furata csak kb másfél milliméterrel nagyobb a tengelynél és a főorsó kb 10 millit belelóg a kupakba. Ez így már nem engedi a forgácsot a fogaskerekekre.  

sufnituning

A szegnyerget gépműhelyben köszörültesd fel, nem
érdemes morse dörzsárakal bajlódni, és ha lehet MK3-ra bővíttesd. Egyébként a hüvely edzett, így elég nehéz is lenne dörzsárazni, legalábbis az enyém edzett.

sufnituning

Ebayon egy MK 2 dörzsárat 5.400ft-ért vettem, hozattam MK1-et és MK3-at is és egy postával megúsztam. Természetesen újak és kiváló minőségűek, számlával.

svejk

Segítenél egy keresőszóval?

xit3medzv

vjanos

"morse taper reamer", "mk2 reamer"

ywathzay

MT1(2)(3) taper reamer

svejk

Köszi mindenkinek!

svejk

KoLa

Vedd meg! és majd

KoLa

teszteljük!

rossz ez a virtuális billentyű![#nemtudom][#wave]

suzgepk8a

Köszi Atti19!Kimerítő a válaszod.Jó ötleteid vannak!Amúgy Z=120 E2N-750R cserekerék.1,25-ös modulu.Asszem nem a forgács volt a hibás.Nincs meg a fogaslécem "vége".., gondolom annó valakinek kellett a hurkatöltőhöz.Így vettem a gépet.Éppen láss csodát, - hurkatöltő orsót akartam "megigazítani",..és az ütközőben kb 550mm-nél rázárt lakatanyával ütköztem, kitolta a villát a cserekerekeknél..és foghegyre ért, és rotty.Sajna van ilyen.Amúgy korrekt lett a fogaskerék, szabad kézből flex vágókoronggal kiköszörültem.A fogprofilnak megfelelően gyémánttal a korongot előtte kétoldalt "felhúztam",...enyhe kis hangja van,de..ma már nem is vettem észre.A morse kúpon még meditálok, végülis van hántoló cuccosom, megpróbálom a furatban "kikotorászni", esetleg a térségben lakó fórumtárstól kérek egy MK2 dörzsárat.Üdv, és köszi a szuper ötleteket.(Pl. ez a fúrórudas dolog nagyon tetszik.A marógépem elindul,azt szétkapom az E2N-t,..tuti megcsinálom.Amúgy forgács gondom nagyon nincs, mivel esztergálás közben non-stop fujatom levegővel a forgácsot.Amint leállok hátulról a cserekerék felől ki szoktam fujatni a szmötyit.Léghálózat van, imádom ha tiszta minden felület.)Üdv!

KoLa

Az ilyen Pupákok,kedvemre valóak![#eljen]