Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

designr

Köszi..Ismerős uriember..belebotlok a nevébe naponta..Sok helyszín-sok név..ugyanaz az ember..Köszi azért..

fakukac

fakukac

designr

Köszi..Valamelyk jó lessz..4 ember lefedi a piacot..tokmány-patronkészlet-síktárcsa már lessz ..csak pár cserekerék.tokmánytárcsák kellenek..de ráér..szerencsére  nem ritka gép..bogarászni kell..néha olyan dolgokra akad az ember..

fakukac

Így van! [#awink]

s2k5ycubj

Lábhoz szokták,vagy úgy hogy testtel is elérhető legyen. Célszerű abból kiindulni,hogy a kezed foglalt.

000000000

Tudod keresik a Palimadarat,akinek tollas a háta!
MEGVESZI :)

szabo janko

Ez az osztófej tartozéka(valóban a strigonhoz).
Diferenciál osztáshoz és spirál maráshoz,de úgy
látom elég hiányos a készlet.

Szasza43

Sziasztok,
Mi a véleményetek, egy EAN 340-1000-es esztergát érdemes-e CNC-re átalakítani.
Mennyire lenne pontos

designr

Nem kis munka..ha nincs mögötted sok tapasztalat..szerintem nem..
De mondok mást..ha a cnc eszterga feeling vonz..tzedd rendbe a gépet..aztán a hosszánra készíts egy feltétet..képzeld el..nem kell kétes kimenetelű átalakítás miatt esetleg végleg (vissza alakítás lehetősége nélkül)átalakítanod..Hosszán prizmáira egy vastag acéllap..vagy extra vastag alulap..fixen síkban rögzíteni..erre felépítessz egy kéttengelyes mechanikát..főorsót is hasonlóan visszaalakíthatóan. ..meghajtod..ha nem jön össze..megunod vissza az egész..nem is kell teljes hossz..tudod te is mikor esztergálunk mi 900mm-hosszon..apró alkatrészekhez elég 500mm masszív lineár..sokkal pontosabb és kisebb motorok kellenek..mintha az eredeti szánokat akarnád mozgatni..de ez csak egy ötlet..ha engem vonzana a "gép" eszterga..megcsinálnám..de négynél több egyforma alkatrészt még sosem csináltam ..

KoLa

Sokkal pontosabb lesz!és ha szeretsz gkódot írni akkor nagyon élvezetes a munka!
Keresd Antal Gábort!Neki egy Tos van cnc-sítve! ha jól tudom, használható maradt, kézi használatra is!

Szasza43

Köszönöm, a segítséget.

Szasza43

A kérdésem, ha csak golyósorsos meghajtást teszek rá, hossz illetve, keresztirányba az nem lenne elég?
Lehet, hogy naiv vagyok....

designr

De persze..precízen kivitelezve jó lessz..Én csak azt próbáltam érzékeltetni hogy nem kis munka..ha eldöntöd..tervezni..nem csak két orsó  motorok és jólvan..eredeti csúszófelületeken jóval nagyobb súrlódás..komoly lakatosmunka..erős motorok..de szerintem tudod..Külön szánrendszerrel akkor jársz jól ha nem akarod véglegesre..kipróbálomj..megvolt..tudod..