Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem aki saját célra vesz egy esztergát és még a közelébe se volt ilyesminek, próbáljon bejutni egy forgácsolással kapcsolatos balesetvédelmi oktatásra. Higgyük el, nem felesleges!
Sok olyan veszély "leselkedik" a gyanútlan hobbistára, amiről neki még csak fogalma se lehet.
Nem a tokmánykulcs használata az egyetlen buktató.
Az általános emberi figyelmetlenség ellen persze nem lehet védekezni. Ettől még egy oktatás szerintem bele kell, hogy férjen.

frkdv6dyr

Szerintem ez pont az a hely ahol lényegre törően írhatnál egy ilyen balesetvédelmi anyagot. Ha túl sok akkor részekre szedve (fejezetekre) írd ide. Szerintem aki még ilyet nem olvasott vagy nem halott az szívesen venné, többek között én is. Elég szerteágazó volt az eddigi életem során végzett munka és ezzel kapcsolatban kaptam már balesetvédelmi oktatást, és tény de majdnem mind különbözött a szakmai részeknél.  

Elvégre ez egy hobbi fórum, szóval a "szakik" száma elég alacsony.

000000000

Most ez komoly?
Biztos az mert viccnek nagyon durva lenne !
Láttál valaha szegelgetektől hasznos tanácsot elhangzani?
Mert ha nem tudnád a két személy egy és ugyanaz.
Csak azt nem értem Varsányi miért nem intézkedik már.
Pedig ezt Ő írta "Ha valaki észreveszi, hogy a kitiltott tagok újból ill. más már korábban regisztrált néven újra megjelennek - kérem jelezzék nekem."

Bocs az OFF-ért !

vjanos

Jó kis videó, sok hasznos fogással.
Kár, hogy legalább a feliratot nem lehet angolra kapcsolni...

Hogy a fenébe találjátok ezeket az orosz videókat?  
Cirill betükkel keresgélve direkt? :)

frkdv6dyr

Jaaaaa!!! Te már nem tanultál oroszt [#nevetes1] most pedig hasznát vehetnéd.

000000000

Oroszok a legjobb hacker-ek, amit orosz oldalon nem találsz meg azt ne is keressed   [#papakacsint]

frkdv6dyr

Nekem ígéretes amiket ír a "békési" kolléga, mivel én speciel békési lakos vagyok [#wave] miért ne tudna írni hasznosat, hiszen az eddigi hozzászólásaiból nekem az jött le, hogy a forgácsoló szakmában dolgozik, vagy legalább is tanulta. Simán bebizonyíthatja egy korrekt balesetvédelmi oktató anyaggal, hogy alaptalanok a gyanúsítások miszerint Ő egy kitiltott tag lenne, mivel az említett és már kényszerből távozott fórumtársunk minden bizonnyal képtelen lenne egy ilyen anyag vázlatát is összeállítani, nem pedig kidolgozni. Persze nem várom el még egy szakembertől sem, hogy kapásból írjon egy összetett lehetőleg mindenre kitérő balesetvédelmi anyagot. Igaz törvényileg az adott szakmában nem is dolgozhat olyan aki nem tudja, és nem tud a tudásáról számot adni, de egy oktató anyag még sem a "szaki" tudásáról szól, hanem a tanulók leghatékonyabb és rendszerezett oktatásáról, tudás megszerzéséről.  

Viszont mindettől függetlenül szerintem egy balesetvédelmi, egy szakmai (mint az előzőekben említett videó anyag) valamint egy "tippek és trükkök" anyag összeállítása igen is hasznos és reális lenne akár egy külön topikban nem szerkeszthető formában (az adminon keresztül publikálva). A balesetvédelmi részt belátom feltétlen meg kellene osztania a szakiknak a lelkes ámbár tudatlan hobbistákkal. A többi témában nagyon sok esetben fordult elő, hogy a kérdésre azt a választ kapta a kérdező, hogy "olvass vissza pár oldalt ott már tárgyaltuk" ami mint tudjuk ha egy hirtelen jött ötlet vagy felmerülő probléma miatt jön mint kérdés, akkor senki nem fogja az adott topikot az 1800-as évektől újra olvasni, hanem immáron huszadjára visszatérő kérdésként azonnali válaszra várva felteszi azt.

Csuhás

Gondolom Leslie egészen kitűnő esztergályos anyagát ismered? ( Ha nem a könyvgyűjteményben megtalálod )

Csuhás

A google keresésnél érdemes a videókra is ránézni, ezután a hasonló videók között lapozgatva órákon át lehet érdekes anyagokat nézegetni.  

s7manbs8

Na most komolyan, hol van olyan fórum, ahol ettől több a szakember ?

vjanos

Ez oké, de én általában angolul keresek, így csak angol videók jönnek fel - orosz egy darab sem.

Valóban én azt a nyelvet nem tanultam már, a karaktereket sem ismerem...

PSoft

Lentebb említetted,hogy....

"...a csajok miért nem mennek esztergályosnak,..."

Nem volt ám ez így mindig!
Keress rá,mondjuk az ཮-es évek propagandafilmjeire.
Csinos csajok voltak ám akkoriban is!
(még,az esztergapad mellett is!):))

frkdv6dyr

Látom félre értettél [#worship] nekem például elektroműszerész a végzettségem, de most többek között ezt is meg akarom tanulni. Persze egy főző fórumhoz képest itt vitathatatlanul több az "eredeti szaki", de nem mindenki.  

Ha most bárkit is megbántottam, sűrű elnézést kérek tőle.

frkdv6dyr

Találtam hirtelen három könyvet is a témában, azaz kettőt fémre egyet fára.

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/books/eszterga/" TARGET=_fnew>A link a könyvtáramba ahova fel is töltöttem.