Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Azért van a gomb a ruha ujján....

000000000

Saját szememmel láttam, amikor a másodikos "inas" a kabátja ujjával próbálta tisztogatni a frissen vágott éles menetet.
Szerencse, hogy a gyerek már másodikos volt. A kabát már viseltes volt, ezért a gép csak a kabátja ujját szakította tőből és nem a kezét.
Pedig, minden műszakkezdés előtt baleseti oktatást tartott az oktató a csoportnak.
"Lógó ruhára vigyázni!" Foglalta össze az oktató.
Nem lehetett a gyerek egy jó felfogású, ha nem értette a dolog lényegét.
Szerencséje volt.
Meg a csoporttársainak is.
Okos ember más kárából tanul.
A hülye, meg sajátjából sem.

000000000

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1128532148" TARGET=_fnew>Fórum szabályzat #28 hozzászólás !

"Ha valaki észreveszi, hogy a kitiltott tagok újból ill. más már korábban regisztrált néven újra megjelennek - kérem jelezzék nekem." Varsányi Péter-nek  

"Okos ember más kárából tanul.  
A hülye, meg sajátjából sem."  

Ugye kedves kiutált kolléga !?  

4ybj8h3c8

Így van. Pontosan ezeket kell megtanulnia.

000000000

Nem véletlen van a tokmánykulcson a kilökő rugó, amit a rutinos versenyző egyből eltávolít róla.
Mert ha rajta van nem lehet az tokmányban felejteni.

http://shop.fairtool.hu/repository/itempopup/IT057304.jpg" border=0>

frkdv6dyr

Az enyémen nincs ilyen rugó, de beszerzek egyet.

000000000

A másik megoldás pedig az ha nem akarsz szívni az anyag megfogással, hogy a stop kört megbontva be kell építeni a tokmánykulcsot.  
Ha nincs a helyén a kulcs akkor a gép nem indul, de ez tényleg nagyon kezdőknek ajánlott vagy azoknak akiknél az a német úr lakik aki mindent eldug.
Hogy is hívják? ááá megvan Alzheimer !     [#hehe]

Béni

Azzal használtatnám, aki "feltalálta".  [#nyes]

000000000

Legtöbb gépen alapból van mert különben nem tudod rácsukni a burkolatot a tokmányra a kulcstól.  
De ez az első amit leszaggatnak róla vagy kiékelik a kapcsolót, mert minek az rá ?

http://www.optiweb.hu/termekkep/2297-3.jpg" border=0>

keri

Ezek szerint nem csak én nem tudom használni [#hehe]
Nem tudom hogy képzelték el. Fél fordulatonként illesztgetni vissza a kulcsnyílásba?
Első napon még próbálkoztam, de gyorsan rájöttem hogy veszélyesebb ez így mert megüt a guta ha nem szedem le a rugót [#falbav]

A burkolat jó lehet, de a kis ceruza hegyezőn az is az értelmetlen kategória volt, mert nem fér oda a kés a munkadarabhoz normálisan, így fel sem raktam.

keri

Ez viszont jó ötlet.
Nálam is sokat jár az a német fószer [#idiota]

000000000

Ezt nem olyan ember találta ki aki esztergál!
Külömben állandóan a saját anyját kellene szidnia
munka közben!
Szerintem teljesen jó megoldás a kulcstartó kapcsoló,és az a szocóban szinte rendszeres felszerelés volt.

000000000

Nekem nincs még ilyenem,de ha lesz lejjebb engedem az alját,ne legyen csík a ruhámon:)
Ez a megoldás tetszik,több problémát elhárít  
1 lépésben!

s7manbs8

Akkor értem én mér a hippik meg a csajok miért nem mennek esztergályosnak, mert a hosszú haj beleakad a tokmányba. :) (no meg a rövid ész se kedvez a szakmában való elmélyedésben ... )

ywathzay

Én tudok adni kettőt! Most vettem két új tokmányt, és ezek a rugók lesznek az elsők amiktől megszabadulok.[#nevetes1]