Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywrxkjjky

Kösz a pontositást!

fpm64xtbb

EU 630-on aki dolgozott írhatna pár jót és rosszat a gépről! köszi!

jani300

Szia ! Ha gondolod írj rám .
Ki "ástam" egy FP13/A típusú fúrót .
Ha érdekel küldök képet . Pár nap :(
Úgy emlékszem ígértem .
Részletesebbet magánban .

000000000

Hello bocsi a zavarásért azt szeretném kérdezni hogy valakinek nincs valamilyen adata,képe stb. RT-25 tipusú revolver esztergáról?

frkdv6dyr

Rettegjetek fórumtársak ma sikerült elindítani az EMU-200-at [#violent] és mivel gyakorlatilag semmilyen tapasztalatom nincs, szinte biztos, hogy olyan kérdéseket fogok feltenni ami másoknak egyértelmű.

Na de félretéve a viccelődést, nagyon sok kérdés kezd megfogalmazódni bennem, de először kipróbálok egy-két dolgot. Az első megmozdulásra már sikerült is egy HSS kést eltörnöm szóval, jó lesz ez.

PITU

Dakota25

Ne fogd vissza magad!!
Úgy sejtem vagyunk itt páran hasonló cipőben.

4ybj8h3c8

Visszakotorsz, van egy durva fotó. Megnézed, és minden gépindítás előtt felidézed.
Ne törögess  semmit amíg nem zsigerből jön a biztonság.
Szerelj tokmány védőt a gépre, aminek a lehajtása nélkül nem indul a motor. Ez az egyetlen mód arra, hogy megtanuld a tokmánykulcs kivételét.
És a többi... túl nagy géppel kezdesz tapasztalat nélkül.

PSoft

Igaz,igaz...

No de a "zsigerből biztonság",az honnan fog megjönni!?
Ha...nem töröget semmit.:)

Az a fotó,vagy videó?...az tényleg "durva"!!!
De,ha állandóan az lebeg a szeme előtt,be se fogja kapcsolni a gépét.:((

4ybj8h3c8

Az "emlék" a legjobb tanár.

Csuhás

Egyébként hogy tört a kés? Nekem emun csak leszúró kést sikerült törnöm többször is.

frkdv6dyr

Leszúró volt ez is. Az előző tulajtól kaptam. Kis fordulaton ugrottam neki, és nagy lett az előtolás. Ja és nem húztam meg az anyagot rendesen (ki is pördítette a tokmányból), csak az egyikkel a háromból, így még jó, hogy van zsigerből biztonság nálam is. Magas fordulatra csak egy órája tettem fel. Most már talán értek egy-két dolgot az esztergálásból :) erre való a szerszámtörés.

ywathzay

Túl nagy gép, egy EMU? Mi annak idején a suliban alig 15 évesen odaálltunk az EAN 1000 mellé, megtanultuk az alapvető fogásokat, 3 hét múlva ott álltunk az 1500-as Proli mellett. Az nem volt nagy?  Élvezet volt rajta dolgozni, ezerszer könnyebb mint bármelyik kisesztergán. Olyan volt mint egy kezes bárány. Persze tokmánykulcs nélkül indítottuk....:))

ywathzay

A tokmányt mindig tépd meg. Leszúráskor főleg. Nagy kárt is okozhat egy kiforduló munkadarab, benned is a gépben is. Leszúráskor a kés köszörülése nagyon fontos. Se lejjebb, se feljebb ne legyen a központtól. Hűtőfolyadékot használj, minél olajosabb az emulzió, annál jobb. 300-400/perc között kezdj, és ha van rá mód támassz csúccsal, ha már érzed az előtolást, akkor később ezt elhagyhatod, eleinte sokat segít.

4ybj8h3c8

Elég nagy, ha elkap egy belógó ruhaujjat.