Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Parasztkodásodra ilyen választ érdemelsz.
Én egy videót mellékelem, ahol Misinek bizonyítom a 40 W is sok. Erre bőven elég volt ez a lassan 8 éves videó, és ha még felfognád, hogy mi minden másra is demontstráció ez, akkor nem írtál volna semmit.
De felőlem fröcsöghetsz, csak bátran! Érezd magad jól a farkasfalkában.

w987wzmm

Ez, elég lassú gépnek tűnik. Van valami másik gép, ami gyorsabb lett a Robsy-tól?

000000000

Nézelődj még a Robsy topikban van ott pár dinamikus teszt videó. Persze nem lesz könnyű megtalálnod a sok mocsok, idétlenség miatt, amit az olyan "jóindulatú" emberkék, mint te is összahordtatok ott. De előbb-utóbb megtalálod, ha keresed. Ide nem linkelem őket, ez eszterga topik.

000000000

Minél kisebb J, és I névleges < 4A, Ke=~20 V/krpm.

000000000

Te tudod, de azért én nem lennék annyira elégedett a helyedben, ha tudnám, egy adott G kód sort így 15-20-szor több ideig hajt végre a CNC géped.

w987wzmm

AC servo motor (2,6KW) teszt Robsy módra!

www.cnctar.hunbay.com/Tibor45/Robsy-AC-servo-test2.mpg

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

u3xrz0cut

Irritálnak az arrogáns írásaid!
Ez azóta van, mióta van egy arctalan paraszt tanyasi szakmátlan seggnyalód!!
Maradj meg az elméleteidnél és hagyd a munkákat a gyakorlati emberekre, akik bizonyítani tudják, hogy mit alkotnak!! Ennyi! Lezártam és CSÓKOLTATOM VARSÁT, hogy hagyja ezt a stílust idáig fajulni!!!Neked békésben lenne a helyed és nem itt a fórumon!
 Olyanoknak ugatsz be, akik nem szolgáltak rá!!
Ha van más véleményed, azt lehet kulturáltabb stílusban is kinyilvánítani!Kanyarodj kicsit a gyakorlat irányába.
Van sok dolog, ami az elméleted szerint nem működhet és mégis!
 Lehet, onnan kellene kiindulni.

s7manbs8

000000000

Nyugi, először végezzél egy kis reális önvizsgáltot. Utána rájössz, az igazság nagyon fájdalmas neked, és intelligenciád révén aztán már csak ilyen színvonalú, stílusú beírásra telik. Sajnállak.:)

000000000

Számtalanszor beigazolódik, hogy a butát nem önnön butasága zavarja (pl. kemény mag), hiszen a buta attól is buta, hogy nincsen "betegségtudata".
Őt inkább az zavarja, hogy más miért nem buta?

ANTAL GÁBOR

Tibor ! a felhozott példában menetet vágok  Leírtam hogy az 1050mm /min  van állítva a motor tuningban . Azt is leírtam hogy ha a menet pl 1.5 mm es emelkedésű akkor 700 as főtengelyfordulatot lehet állítani .  Tudom csicsavilág, de most a közérthetőség szempontjából direkt a szélső értékeket írom le . Azt állítod hogy 15-20 szor gyorsabb rendszert tudsz csinálni ha egységurasztod a    rendszert . Ez igaz lehet csak számomra semmi értelme .  Én is tudok olyan G kódot írni amit a robsy szisztéma 15 ször gyorsabban végrehajt mint az enyém  ( Pl f1050   g1 z-0.05) . Csak az a baj hogy nálam nem merül föl igényként hogy kurva gyorsan elugorjak  z= -0.05 be .   Menetet vágok 10 mm es ráfutással pl 65mm aktív  hosszon . Aki hagyományos gépen menetel az tudja hogy 700 as fordulatnál már röpül a szán .  (  kuplungos géppel is nagy kihívás )

A legutóbbi összezördüléskor fölfedeztem egy szisztémát és azt közkinccsé teszem : T45 nagyon vigyáz hogy amit leír az igaz legyen ( de ne általánosan érvényes csak    egy elhallgatott kikötéssel )  
" egy adott G kód sort így 15-20-szor több ideig hajt "   Igaz ? igen igaz !  

Akkor  betettem a léptetőmotoros topikba hogy egy PIC cel csináltam egy kapcsolást ami a step jel kiadása előtt létrehozza a szánmozgást . Senki nem reagált rá pedig amit írtam egy görbe tükör lett volna Az elhallgatott mondat : nagytömegű  marómotort alkalmazunk Z  szánon kis emelkedésű golyósorsóval . A vezérlő ( Msd ) tiltó  bemenetére jelet adunk a step elött és lezúg a szán . Létrejött a mozgás ?  Igen . Igazat állítottam  ? Igen !

VViktor

Szia.
Részemről semmi vitát nem szeretnék gerjeszteni,csak érdeklődőm.
Ha tudja a vezérlőd az egységurgást,akkor a videóban a vezérelt kések miért olyan lassan állnak rá az anyagra?Egyedül csak a menetvágást látom relatív gyorsnak.

000000000

Nem én írtam ezt a G kódot. Nagy Zoltán fórumtársunk, aki pedig írta, ilyen kis előtolással írta meg, nyilván lehetett volna nagyobbal is forgácsolni, ez a nagy robosztus gép bőven elbírta volna. Ez a hevenyészett videó annak idején a szinkron menetkészítést akarta főleg bemutatni, ahol menetközben még fordulatszám váltás is történik.

VViktor

Köszönöm,Így már érthető.