Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

Nem titok ez, 60 ezer Ft volt az ára. Mivel hibátlan volt, azt a pénzt megérte volna.

jani300

Nekem WMW szerszámmaróm van . 52 körül méregettem most a horonytávot . Ez a színuszasztal 90 körülinek néz ki , és nem igazán átalakítható . Barmolás nélkül .Az osztófej horonytávolsága pedig 100 , ott simán lehetne alakítani .
A géppel kis oldalra dönthető asztalt kaptam .
A színuasztal asztala nagyobb . Itt a dilemma , hogy most hogy legyen .
Az 60 azért elgondolkodtató .
Az én asztalomról több képet találtam , amit keresel , arról nem igazán .
Talán nem haragszol hogy rákérdeztem az árra .

7cim5mm0

Miért haragudnék, mint mondtam előbb, nem titok, és mivel újszerű volt, meg gyári, nekem azt a pénzt megérte volna. Dehát sajnos ez már a múlté... Pont az a baj, hogy ezekhez a gépekhez nem igazán van külön eladó tartozék.

suzgepk8a

Üdv Urak!Segítséget kérnék!E2N menettáblázata valakinek nyomtatható(jó minőségű formában) nincs véletlenül?Le kellett bontanom a norton szekrényt, megsérült...azt letéptem.Gondoltam sebaj, nyomtatok újat.A probléma ott kezdődik,hogy égen földön keresem a CD-t, de csak az E1N-ét találtam meg(gépkönyvet.Köszönöm előre is a segítséget!Üdv:Pupák.

KoLa

Szia Gábor!
Megállítottam a videódat a mach3 felületeden!
A kérdéseim:
Az IsMov led mit jelez?
Miért van x1 x2 dro?
Mi az Xinp dro?
és hogy miért van az egérmutató egy setk nyomógombra állítva?

ANTAL GÁBOR

Csak gyorsan mert kevés az időm : Mint említettem van egy segéd DRO ami a léptetőmotor végén lévő encoderről kapja a jelet . Különböző műveleteket lehet csinálni. Pl azt lehet nullázni , de be lehet tenni a fő DRO értékét is ( set ) . Így ha mach függetlenül tekerek( a kézi tekerővel ) akkor a summát mutatja .  A többire később válaszolok

Csuhás

Ötletet kérnék. E2N esztergámon volt olyan sorozat munkám ahol rövid egy fogásos hossz esztergálást végeztem ütközőig. Ilyen esetben jól jött volna egy bal kézzel kezelhető kapcsoló a gépre. Szóval hogyan lehet a szánszekrény másik oldalára egy rövid kapcsolókart szerelni és összekötni a másik karral hogy az arretálás megmaradjon? Vagy inkább legyen az eredeti karral ilyenkor fixen bekapcsolva és a mágneskapcsolót vezéreljem egy kábel végén levő kapcsolóval vagy lábpedállal?

ANTAL GÁBOR

Én vennék egy 4 ( max 6 ) Nm es lépetőt és azt rászerelném a kihosszabbított vezérorsóra. Ezzel megképződne az első lépés a cnc sítés irányában. .  Olvass vissza a 34450 re

frkdv6dyr

Mivel vizuális típus vagyok, ha nem zavarnálak szeretném megnézni személyesen is a géped. Sokat segítene megértésben. Lenne rá mód?

ANTAL GÁBOR

Szívesen látlak ha tudod invesztálni azt a saccra 180 km es utat ( Miskolcon lakom)

frkdv6dyr

Megoldom valahogy :)

frkdv6dyr

Megoldom valahogy :)

r2u4n063m

Az E3N-en van lábpedál, nem volna rossz, ha át lehetne ültetni az E2N-re is. Anno gyakorlaton szerettem, hogy gyorsan meg lehet állni.  

ANTAL GÁBOR

zzrash beírása után visszavonom a javaslatomat mert abs másra gondoltam a probléma fölvetésekor. Tehát egy bal oldali arretált főorsómotor kapcsolót szeretnél.   De miért ? mert balkezes vagy, vagy nagyon oda akarsz hajolni a darabhoz ?

Csuhás

Jobb kezes vagyok, pont ezért szeretném jobb kézzel tekerni a hossz szánt. Az volna jó ha végig rajta lehetne a kezem. Azaz a indítást megállítást sorozatmunkánál jobban szeretném bal kézzel kapcsolni. Lehet hogy csak én vagyok ilyen furán huzalozva, de a marógépemen is készítettem kézi kereket az asztal hossz mozgatásához jobb oldalra, ami annyira bejött hogy a bal oldali gyárit le is szereltem miután egyszer beleakadtam és letépte a zsebem.