Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nv5firipz

Szia. Féknyereg festéket próbáltál? Elvileg olajálló. De van keréktárcsa festékben is ami jól bírja az olajat.

Rabb Ferenc

Két komponensű poliuretán. http://www.budalakkinnova.hu/hun/termekek/leirasok/rezakril_2k_zomanc.htm" TARGET=_fnew>Pl REZAKRIL 2K Bár kis kiszerelésben lehet, hogy ez sem kapható.

svejk

Engem is nagyon érdekelne bizonyítottan emulzió álló festék, de még megtoldanám azzal, hogy létezhet-e olyan amihez nem kell alapozni, tehát közvetlen a fémre vihető.
Ráadásul esetemben nem porózus öntvény, hanem mezei acéllemez a festendő felület.

jani300

Láttam már ezt azt ... De ez a papíros dolog , excenterként alkalmazva eddig nem volt meg :))[#wave]

drehás

Kösz a segítséget,bár még nem találtam üzletet ahol az árát is ki merik írni.
De ettől függetlenül továbbra is kérdés,hogy mit használtak 30 évvel ezelött.

Sz.József

30 éve mit használtak nem tudom, de a google barátunk
elég sok olajálló sprayt ajánl...
Azok nem felelnének meg?

Sz.József

Pl. valamikor a sz.gépkocsik festésére használ NEOLUX is olaj álló...

svejk

Az emulzió -lehet csak a mai modernek- igen agresszívak.
Az, hogy valamelyik festéket olajállóként hirdetnek csak egy ügy.

Tudod bizonyíték kell nem ígéret. :)

Most a kollégám a harmadik kétkomponensű festéket próbálja... Az alapozósoknál az alapozót is letúrta az emulzió 2-3 hónap alatt.

Sz.József

Ez való igaz, a puding próbája az igazi...
De hát ki használ kromofágot emulziónak?  [#vigyor2]
Talán az emulziót is meglehet jól választani...(?)
Esetleg az emulzió "agresszivitásában" nem inkább a forgács takarítás a bűnös?  
Egy jó kis apró forgács az viszi az alapozót is. :)
Mert az is előfordulhat. Lehet az emulzió meg ártatlan...

svejk

Az emulziót nem a festő komám választhatja ki. :)
Forgácsmentes helyeken is felmarja.

Sz.József

De a festőt Te választod ki...
Mondom én, hogy kromofág lesz az... :)
Milyen névre hallgat ez az agresszív emulzió?

Csuhás

Nekem ránézésre hemerite-al volt lekenve a forgácstálca. Maradt benne egy kis emulzió és másnapra már kézzel letörölhető narancsbőrös lett a festék. De a fűrészgépem gyári osztrák festését is lemarta egy két hónap alatt.

svejk

Sz.József

Na, akkor ennek kerülni fogom a "társaságát"...
Itthon hobbi szinten nincsen tapasztalatom, mert nagyon költséghatékonyan használok emulziót.
Nincs olyan feladat ahol "locsolni" kellene...
Viszont annó a megmunkálóközpontokban szintetikus emulziót használtunk és egyáltalán nem volt agresszív.
Sajnos a típusát nem tudom, mert törlődött a "vincseszteremről"...
Már csak egy kis mennyiségű "minta" van belőle :) Ebből gazdálkodom, leginkább ecseteléssel.
http://www.fam-lub.hu/szintetikus_emulziok" TARGET=_fnew>Talán valamelyik ezek közül volt, de nem vagyok biztos benne.

Sz.József

Persze tudom, Csuhás nem emulziót keres hanem festéket.
De lehet, ez irányba is érdemes próbálkozni...