Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Milyen bicskával?  
Forgácstörője van?

smalla

Elvileg van, CCMT060204, kb igy néz ki:
http://img-europe.electrocomponents.com/images/R6918241-01.jpg" TARGET=_fnew>lapka
talán kicsit másképp vannak a hullámok

KoLa

Ez egy milyen eszterga?

nxw2m2665

Fogásmélység???

smalla

1 tizedtől 1mm ig kipróbáltam mindent. Csak a folyóforgács formája változik. Kis mélységgel inkább egy hosszú szál, nagyobbal meg inkább rugó formája van.

nxw2m2665

Nem vagyok nagy mester de a tapasztalataim alapján valami hasonló lapkával nagyobb fogásmélységgel sokkal szebb felületet értem el ekkora átmérőnél és a forgács is szépen tört.
Én ilyen "kicsi" átmérőnél finom fogásnál inkább váltok simító késre kisebb fordulaton. Még egyszer mondom személyes tapasztalat. Remélem segítettem.

smalla

s melyik lapkával lehet jól simítani ?

KoLa

Nagyoláshoz 3mm-s fogást 1200 rpm és,g95 f 0.2 vagy ennél több, amit bír a gép! sajna nem ismerem ezt a gépet!
Símításra ne hagyjál keveset, ha uazzl lapkával századolsz!érdemes  1mm ráhagyni és f0.1 tolással 1500rpm

hostya

Csökkentsd a fordulatot, és növeld az előtolást.
Nem kell hajszolni a vágósebességet...

smalla

Holnap kipróbálom

KoLa

A simításhoz éles lapka kell!
Szerintem ilyet nem gyártanak, én köszörülni szoktam egy megfelelőt! és pár napig jó!
Gyémánt korongon leköszörülöd a csúcsrádiuszt és kész, az éles kés, persze háromszög lapkán egyszerűbb ezt megoldani!...stb

smalla

Köszönöm a válaszokat, sajnos csak holnap tudom kipróbálni. Eddig ha csökkentettem a fordulatot, csökkentettem az előtolást is és "szép" barázdás lett, az előtolás növelésére eleddig nem gondoltam. Köszönöm.

2dbfy8y

Léteznek ilyesmi lapkák simításra.
Nekem volt rombusz lapkába ilyenem, öröm volt vele esztergálni, nagyolást is jól bírta.
http://www.fetis.hu/custom/fetis/image/cache/w500h500/product/format/071045.jpg" TARGET=_fnew>Lapka

s7manbs8

Szia Kola, a tükör koronghoz lett már anyag ? Érdeklődnék.