Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Egy E2N norton szekrényén a 8 állású tekerő kúpos burkolata leszerelhető a norton előlapjának lebontása nélkül? Három csavart kicsavarva és a recés gombot leszedve sem mozdult. Nem tudom hogy csak a tömítő anyag tartja-e a helyén. Szeretném az olvashatatlan számokat, és a homályos ablakot javítani.

Gyula65

Töltsd le saját oldaladról a gépkönyvet (ábrás),és a 11-21 lapon látni mindent!
Üdv!

nvnshmpmn

Úgy emlékszem, hogy le kell venni a norton előlapját is és belül is szét kell szedni. Különben mindenképp érdemes teljesen szétkapni, mert van benne egy kis szimering és folyni fog, ha nem cseréled ki és feltöltöd olajjal.
Azt feltétlen cserélni kell.

Csuhás

A gépkönyv rajzaival kezdtem, annak alapján nem lehet kiszedni, de a témában bogarászva egy régi hozzászólás mintha azt írta volna hogy igen. Arra gondoltam ebből is lehet többféle megoldás mint a lakatszekrényből. Végül úgy oldottam meg hogy kitörtem a homályos ablakot, lefestettem a tárcsa domború számait a lyukon át, majd esztergáltam egy plexi dugót amit kívülről beragasztottam. Jelenleg a behajtó tengelynél és a bekapcsoló rúdjának végénél van egy kis olaj szivárgás. Az utóbbit majd megnézem mert ott talán csak belefúrtak egy öntvényhibába, hiszen a józan ész alapján ott csak egy zsákfuratnak kéne lenni.

Gyula65

Akkor, ezek szerint megoldódott!
Üdv!

7cim5mm0

Le kell venni a norton szekrény fedelét, csak úgy lehet szétszedni. Nem is baj ha leveszed, legalább kitakaríthatod az olajteret. A kúpos szegekkel vigyázz, ne cseréld fel őket!

7cim5mm0

Bocs, látom már megoldottad...

000000000

Többször használtál már fegyver barnítót?
Mennyire ad tartós felületet?
Mert sokkal jobban néz ki,mintha "nyers" szine lenne :)

Csuhás

Sokat fogok még e2n ügyben kérdezni, de hogy viszonozzam is valamivel felraktam pár képet a gépről:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/e2n/" TARGET=_fnew>e2n képek

vjanos

Igen pöpec gépnek tűnik [#eljen]
Aztán a fal ki van-e fúrva a főorsó vonalában? [#vigyor2]

Csuhás

Még nincs, de nemsokára lesz ott egy kis ablak hungarocell dugóval.

t62d6ha2b

Szia!

A gép melletti zöld szekrény nagyon hasonlít arra,  amiben mi régen az ólombetűket tároltuk. Elő is jött egy kis nosztalgia...

A géped szép - irigyellek...

Csuhás

A szekrény egy nagyon erős fém szerszámos szekrény, csapágyakon gördülő fiókokkal, anno a Csömöri méh telepen vettem kilóra. Nagyon örültem neki!

vjanos

Ma már ott sem adnak ki egy deka portékát sem :(

000000000

Látom ott a falon a tokmány pofa szabályzó :D