Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Etib

Köszönöm! Innen is szemezgetek!
Üdv

dig2r7b0g

Sziasztok! STRIGON MSU 250-es szerszámmarógéppel kapcsolatban nincs valakinek személyes tapasztalata?

bcthpj9zf

Sziasztok!

Keresek Budapesten esztergályost egy kis munkára. Egy fúrószárat szeretnék csináltatni, rajzom is van hozzá. Esetleg, ha tudnátok ajánlani valakit, pl egy idősebb bácsit a sufniában hagyományos esztergával megcsinálná.

Köszönöm!

7cim5mm0

Szervusz!
Van tapasztalat, mire vagy kíváncsi, üzembiztonsági, vagy használhatósági szempontból kérdezed?

dig2r7b0g

Üdv, ha küldesz egy tel.számot, akkor holnap este felhívlak....Köszönöm

iy567t72g

Üdv. Mindenkinek!

Tudom, nem esztergálás de hátha belefér. :-))
Segítségeteket szeretnék ismételten kérni.

Vettem egy TOS 600*200 síkköszörűt amit ma üzembe is helyeztem, öröm , bódottág.:-)

Most jön a gond. Az asztalmozgató hidraulika szár mellett nagyon elkezdett folyni az olaj.

Ha lassú előtolás van akkor ömlik, ha gyors akkor csak folyik. :-(

Mielőtt megvettem kipróbáltam a gépet és nyoma sem volt olajfolyásnak. Nálam most olajban úszik a műhely :-((

A munkahenger végében egy hatlapfejű csavar na ezen keresztül jön ki a hidraulika szár.

Mögötte lenne valami szimmering vagy esetleg tömszelence?

Merre induljak a hibaelhárítással?

Így sajnos nem lehet használni.

ncw4w5nca

Minden a helyén van? Nem lehet hogy az asztal nincs a helyén, és ezért befeszül a munkahenger szár? A hatlapfejű csavarban valószínű "O" gyűrű van plusz, (vagy) karmantyú, ami ha kopott a feszülés miatt engedhet.

PSoft

Nem lehet,hogy az egész gép/gépágy feszül?
Hisz most,új helyen van.
Megtörtént a gépágy pontos beállítása?

jani300

Ez az olaj folyás egy érdekes kérdés . A síkköszörűk általában nehéz teletalpas gépek . Nem tudom elhinni hogy a szintezés ilyen hibát belevihet . Inkább arra tippelnék hogy rossz helyen lett megemelve . De kíváncsi vagyok mi a hiba .

6rk75uezn

Szia.Látom Aszódi vagy,nem mesze laksz tőlem (40km),ha rendbe lesz a géped válalsz vele egy kis kecskelábas gép ágyának köszörülését?Köszi válaszod.

ANTAL GÁBOR

"A munkahenger végében egy hatlapfejű csavar na ezen keresztül jön ki a hidraulika szár. "
Kicsit a szakmám ezért reagálok. Kell ott lennie egy porvédelemnek ( szennylehúzó ) és egy un rúdtömítésnek. . Az elöttem szólók igazat mondanak : feszülés, rossz emelés következtében elállítódás   ( a legrosszabb esetre ne gondoljunk  : szársérülés ( görbülés )  
Én kiszerelném a helyéről és kint tesztelném aztán ha folyik akkor szét kell szedni a tömítőházat és cserélni a benne lévő alkatrészeket. A rúd remélhetőleg szabványos ezért kis szerencsével az alkatrészek kaphatóak. De ha nem akkor vannak erre specializálódott cégek akik CNC technikával egy gumiszerű anyagból kiforgácsolják a szükséges tömítéseket .

hostya

Szerintem is a szállításkor lett helytelenül emelve, vagy mozgatva.
Ha nem görbült el a hidr.rúd, akkor a helyzet nem reménytelen..

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/BPH1.jpg" border=0>

1. Lazítsd fel a ཌ'-os tételszámú anyákat mindkét oldalon.
2. Told el az aszalt az egyik irányba ütközésig(kézzel).
3. Csavard vissza a rúd végén egyik anyát kézzel (ne húzd meg!)
4. Told el az aszalt a másik irányba ütközésig(kézzel).
5. Ua. mint a 3.pont
6. Járasd meg az asztalt hidraulikával néhányszor.
7. A ཌ'-os anyákat "kontrázd" össze mindkét oldalon, ügyelve arra hogy a dugrúd és az asztal kapcsolata nem lehet szoros. (0,1-0,2mm "kottyanásnak" kell maradni..)
8. Ha nem szűnt meg az olajfolyás, akkor ÓVATOSAN húzni kell a ཈'-es csavaron.

Azt lenne jó tudni, hogy a rúdtömítés milyen megoldású.
Találkoztam már olyannal ahol 2db gumi rúdtömítés volt csak, de a régebbiek 1db rúdtömítés+tömszelencések, vagy csak tömszelencések  voltak..

iy567t72g

Üdv mindenkinek és köszönöm a válaszokat.
A gép a szabványos emelőfüleknél lett emelve. Viszont amíg kihoztuk, görgőztük, a műhelyből a szűk helyen néha megemeltük az asztalt is de kizárólag kézzel és csekély mértékben. A tömítő házban egyetlen gumiszerű karmantyú volt ami teljesen porózus, szinte szétporladt ahogy kivettem. Nem hiszem, hogy deformálódott volna rúd.

iy567t72g

Szia!
Sajnos még csak síkköszörűm van de ettől még a tudás nincs meg hozzá :-((
Nekem csak egy köszörült felület kell egy 140*250*20 lapon, azt talán tudom tartani:-)
De ha bízol a saját munkádban nagyon szívesen köszörülhetsz rajta. :-)

6rk75uezn

Szia.Előre is köszi szépen!!!Ez majd valamikor télen lenne,addig szétkapom a gépet,addigra megismered a gépet és a sik köszörülés rejtelmeit!Na még egyszer köszi,remélem már megoldódott az olajfolyás.