Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem egy TOS BPH 20-asom van ahhoz nem találnál egy gépkönyvet?

e7c897sd8

000000000

Köszönöm, ott is van! Esetleg valaki egy 5п23а(5p23a) gépkönyvével nem találkozott valaki?

jani300

Én is köszönöm ! Találtam sn50 gépkönyvet itt .
63-as gép van de ez a gépkönyv is segít .
És csak csodálkozom az eszterga kiegészítő eszközein !

ywathzay

Ha meg szabad kérdezni mennyit kértek a köszörűért?

iy567t72g

Természetesen. 300 ezret kértek érte.

iy567t72g

Kiderült a gép pontos típusa is TOS HOSTIVAR BPH 20N.

iy567t72g

Vajon mennyiben tér el a BPH 20 NA -tól?
Az én képemen a kőfelfogó agynak Morse 2 szára van és behúzó szárral van behúzva a főorsóba.
Ezeken az ábrákon viszont kúpra megy rá.
Ez valami átépített verzió lehet???
Tanácstalan vagyok

Csuhás

Láttam már fortunákon hogy morse kúpos, vagy annál kicsivel meredekebb kúp van fixen behúzatva, és ennek a betétnek az eleje egy meredek kúppal csatlakozik a kőagyakhoz. Gondolom a gyorsabb kőcsere és az egyszerűbb javíthatóság indokolja ezt a megoldást.

Csuhás

Megkérdezem itt is: Egy e2n vagy más esztergánál, ahol a lakatszekrényen van a bekapcsoló kar, ott felfelé vagy lefelé van a normál forgási irány?
A többség szerint lefelé, de pl e3n gépkönyv a felfelé irányt javasolja. ( Most raktam rá a kábelre a dugót, így véletlenszerű a forgási irány. Én pedig inkább azt szoknám meg amit mások is használnak. A szivattyút meg úgyis hozzá igazítom. )

Gyati

Üdv. Lefelé van az enyémen is a normál forgási irány, de logikus is, mert így arra forog amerre a kart tolod.

Gyati

hostya

Hallgass a többségre.. :)

Eddigi tapasztalatom szerint szinte mindegyik így működik:  lefelé > előre(jobbra), felfelé > hátra(balra), értelemszerűen ahogy a főorsó/tokmány forog.
Egyetlen E400-al találkoztam ahol fordítva volt, de másnap át is köttettem a villanyászokkal.. :)
A gépkocsi index kapcsolóját is be lehet(ne) kötni fordítva, meg is lehet(ne) szokni, de...

000000000

NEEEEEEEM  

én is így állítottam beeeee....
arra forog, amerretolom...
ez így jó...
:)

Gyati

Most ezzel mi volt a gondod? Nem értem.