Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Nem tudnak meggyőzni sem a videók, sem a képek,
közel 30 évet töltöttem a gépiparban szerszámgépek karbantartásával, felújításával,
dolgoztam mindkét esztergagépgyárban. Ezek a képsorok a "Jó lesz az bekenjük sárral" idézet jut eszembe.
Ezek nem tartósak,felszakítja egy jóbbképű forgács, átmenet a régi prizmás és az új golyós megoldás között(lásd teflonos vackok). A vicc az egészben az, hogy a bekenős módszer majdnem ott van árban mint egy felköszörülés , esetleg hántolás, tudom az munkaigényes, ill. gépigényes és így sokan a könnyebb megoldást választják, a kenést.
Nem azt mondom, hogy nem alkalmazható feljavítások során máshol, de napi használatban nagy terhelésnek kitett szerszámgépegnél nem tudom elképzelni, meghibásodás esetén , (telonfelszakadás , becsípődés esetén meg jóval drágább lesz az állásidő újrateflon, stb.
Na erre mondják, hogy olcsó húsnak...
Természetesen a propagandavideók a sárgyártóknak kiváló.
Mindenki maga döntse el, hogy mire van szüksége
lemegy és hétvégén dolgozik 1 órát a kis kedvencén, vagy 2 műszakban nyomja, reggeltől estig a nem a kis kedvencén.

s2k5ycubj

Ezen a linken nézz körül,újra felteszem. Régebben sokkal több anyag volt az oldalon és egy csomó videó is volt. Sajnos már leszedték. Sok féle töltőanyaggal és gyantával dolgoznak.

xit3medzv

A szán köszörülés után az elvesztett magasságot hogyan érdemes szintbe hozni? Mi a klasszikus megoldás? Én bronz lemezt ragasztottam fel a szán felületeire. Mire számíthatok hosszú távon?

xit3medzv

Köszörülést nem látok. Esztergálni, marni, fúrni lehet ez van ráírva a dobozára is úgy emlékszem. Kötőanyagát tekintve ez műanyag, a hőt nem bírja, csiszolni vizesen biztos lehet. Köszörülni nem hiszem, sztem. eleinte büdös lesz, aztán belekenődik a kőbe. Mindegy.

sufnituning

A felújítás során egyformán mindenhonnan leköszörült pár tizedet minek szintbe hozni?
Örülj annak, hogy a századik köszörülés után már jóval
több fog elforogni a tokmányban, vagy a lábrács helyett, lábpincét kell csinálni, (miután elköszörültük a gépet).[#wow3][#wow3]

sufnituning

És azt nem írták, hogy törik és a hőingadozást nagyon szereti.

jani300

De olyan is lehet aki tényleg kopott , gépet újítana fel :)Azt ne téveszd meg !

sufnituning

Bocs, de mi is kopott gépeket újítottunk fel, nem akartam senkit megtéveszteni.

Csuhás

Az ágyazat köszörülés után a lakatszerény magasságát illik visszahozni az eredeti értékre. Leginkább a vezérorsó befeszülés megelőzésére. Szvsz 1..2 tized nem jelent gondot, ha nagyobb akkor jó megoldás a bronz lemez felragasztás. Valami olajat emulziót hosszú távon duzzadás, puhulás nélkül tűrő ragasztóval, rézcsavarokkal vagy szegecsekkel  biztosítva.

sufnituning

Ez a szánköszörűsdi ez egy eléggé összetett művelet, az egész nem arról szól, hogy egy kicsit innen, egy kicsit onnan leköszörülünk, és annyi,
mert akkor elmehettem voln szakácsnak is.
(egy kicsit ebből , egy kicsit abból, hú.. el@a..
csináljuk meg újra.

jani300

Csuhás megelőzött . De remélem valahogy csak szintbe hoztátok .

sufnituning

Így van!
mellesleg a rézcsavar, vagy szegecs nem rossz gondolat

jani300

Még jó hogy mondod ... Már indultam elővenni a flexet :(

sufnituning

Jó nem úgy értettem Neked írtam, de nem neked szántam.[#worship][#worship][#worship]

xit3medzv

Lábpince állapotban a vezérorsó nem szorul meg? :)